RUMALYA_Fly
Bari15_Fly

מה הדלק הכי טוב שלך?

מאת: נירה שניידר, יועצת תזונה, M.A. בתזונה הטבעית, מומחית לריפוי טבעי, מרצה בכירה במכללת רידמן
זמן קריאה: 3 דקות
נירה שניידר מדברת על הקשר בין עודף רעלים בגוף להשמנה ומסבירה מדוע לדעתה תזונת רואו פוד היא היעילה ביותר להרזיה
Bari15_In

גוף האדם, מטבעו, מסוגל לווסת ולשמור על משקל גוף תקין וקבוע, וזאת בכפוף לזמינות האנרגיה הנחוצה להרחקת חומרי הפסולת הרעילים מהגוף.

מכאן, ששמירה על מערכת גופנית נקייה מרעלים, מגבירה את הסיכויים לשמירה על משקל גוף תקין וכן שעודף חומרי פסולת בגוף הוא אות אזהרה מפני השמנה.  לתזונת רואו פוד יש פוטנציאל תפקודי מכריע במאזן האנרגטי הזה.

גופנו מצויד במנגנונים רבים, המיועדים לתחזוקה קבועה במצב בריא ומאוזן: מנגנוני הגנה, שמירה, ניקוי, פוריות ועוד. אחד המנגנונים הללו, הוא מנגנון הפיקוח על משקל גוף תקין ויציב.

מאליו מובן, כי הרגלי תזונה ואורח חיים לקויים משבשים  את פעולתם הטבעית של  מנגנוני התחזוקה הללו. האטת קצב פעולתם גורמת לייצור ולאיחסון רעלים בכמות העולה על יכולת הגוף  לפנותם. רעלים אלה מצטברים בגוף ויכולים לשהות שם במשך שנים. זהו מצב של הרעלה – טוקסימיה, הנחשב כגורם מספר אחת להשמנת יתר.

המנגנון הטבעי לשמירה על הבריאות הוא הגורם לאחסון הרעלים ברקמות השומן הפזורות  באזורים המועדים להשמנה (כרס, ישבן, ירכיים), זאת על מנת להרחיקם מאברי גוף בעלי תפקוד חיוני. בנוסף, לרעלים טבע חומצי, הגורם להתווספות מים, שתפקידם לנטרל את החומציות, מה שמוסיף עוד משקל ונפח לגוף.

כל חומר שהגוף אינו זקוק לו, ושיכול להפריע ולשבש את פעילות הגוף, נחשב לרעל. מדי יום אנו חשופים לאלפי רעלים החודרים אלינו מהמזון ומהסביבה וכן לרעלים הנוצרים בגוף כחלק מהפעילות הנורמלית. כל עוד יש כמות מספקת של אנרגיה לסילוק הרעלים הללו  מן הגוף, המערכת פועלת כהלכה, אך כיום, בחברה המתועשת,  מנגנוני  פינוי הרעלים  אינם  מסוגלים  לסלקם ביעילות, מכיוון שאינם בנויים להתמודד עם כמות כה גדולה של רעלים, כך שאלו מצטברים ונאגרים בגוף.

מהו קצב הפינוי?

במצב זה, כמות הרעלים המצטברים גוברת על כמות האנרגיה העומדת לרשות הגוף לפינויים, מה שגורם לדרישה וצריכה של כמויות אנרגיה גדולות לפעולת הניקוי ולדלדול מאגרי האנרגיה הזמינה לגוף  לפעולות חיוניות אחרות, כמו  ירידה במשקל.

עיקר משאבי האנרגיה הגופנית מופנה לתהליך העיכול, ותהליכי הניקוי והפחתת המשקל מצויים בעדיפות שנייה. רק בסיום תהליך עיבוד המזון, שאורך כ- 8 שעות,  מופחת העומס על מערכת העיכול והגוף יכול להפנות את האנרגיה הנותרת לתהליך הניקוי. לאיכות המזון שאנו צורכים השפעה מכרעת על התהליך: ככל שהמזון מעובד יותר ורחוק מצורתו הטבעית, כך יידרש זמן רב יותר לעיכול, ולהיפך: ככל שהמזון יהיה קרוב יותר לצורתו הטבעית  יידרש זמן קצר יותר לעיכולו ואז תתפנה אנרגיה רבה יותר  לניקוי ולהפחתה במשקל.

כ – 80  אחוזים מאלפי הרעלים המודרניים החודרים לגוף, מגיעים אליו דרך מזון מעובד, מתועש, משומר, מטוגן, מעושן,  צלוי, אפוי, מאודה  ומבושל. מזון כזה, שנצרך באופן לא טבעי, מכביד על פעולת מערכת העיכול, צורך אנרגיה רבה לעיכולו ומותיר כמות  גדולה של רעלים בגוף, שהצטברותם מתבטאת, בסופו של דבר, בעודף משקל.

Raw  Food  – מזון צמחי חי, הנאכל בצורה הקרובה ביותר לצורתו הטבעית, שתהליך ההכנה שלו כולל, לכל היותר, הנבטה, כבישה או יבוש במייבש מזון בטמפרטורה של עד °48 צלסיוס – הנו מזון בעל ערך תזונתי גבוה מאד, קל  לעיכול  ומזין את הגוף במהירות יחסית.  כפועל יוצא מכך, נותרת בגוף אנרגיה  רבה לניקוי  שארית חומרי הפסולת ולהפחתה במשקל. במבחן הזמן, תוכנית תזונה המבוססת על  Raw Food  להפחתת משקל (וכן  לריפוי מחלות וסימפטומים רבים אחרים) היא התוכנית המתגמלת ביותר.

אוכלים כמעט הכל

המזונות הנכללים באסכולת תזונה זו הם:  פירות, ירקות, דגנים, קטניות, זרעים, אגוזים, שקדים, אצות ים, נבטים ונבטוטים. מזונות אלו מכילים שפע של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, פחמימות מורכבות, שומנים במינון אופטימלי וכן את כל החומרים הנחוצים לפירוק וסילוק עודפי פסולת מן הגוף. בנוסף, ניתן להכין מהם שפע של מתכוני גורמה בריאים, מזינים, טבעיים, מרעננים, מושכים את העין, מתובלים במגוון תבלינים ועשבי תיבול ריחניים, שכולם פשוטים, מהירים להכנה וקלים להשגה. בין היתר, כוללים המתכונים מאכלים מפתיעים כמו פיצה, לזניה, פסטה, שייקים, סלטים,  קרקרים, לחמים, ממרחים, מתבלים, תחליפי גבינה, מרקים, קציצות, מנות ראשונות וקינוחים כמו גלידה, עוגה, עוגיות שוקולד ועוד.

בניגוד לדיעה הקדומה המושרשת, מזון בריא וטבעי אינו בהכרח תפל או משעמם. עם מעט ידע, דמיון והשקעה הוא יכול להפוך לטעים להפליא, מספק ומשביע, פיזית ורגשית. על מנת ליהנות באופן יומיומי מתפריט טעים אין צורך לחרוך, לשרוף, לצלות, להרתיח, להמתין  שעות לזמן הבישול, לשאוף את אדי השמן המטוגן  או לכלות זמן בשפשוף כלי הבישול ובניקיון המטבח.

בכל מקרה, יש להתאים תוכנית ניקוי רעלים המבוססת על Raw Food לכל אחד על פי צרכיו האישיים  ולקחת בחשבון את מצב הבריאות, גיל, עומס בשעות העבודה ועוד. יש להיוועץ עם מומחה לתזונה הטבעית לפני שמבצעים תוכנית ניקוי או כל  שינוי תזונתי.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו