שקשוקה ישראלית + טיפ לצליית עגבניות על המנגל
מה הופך את השקשוקה הזו לישראלית כל כך? השימוש בעגבניית סופי היפהפייה והבשרנית, פיתוח כחול-לבן.
למרות השם בעל הניחוח האירופאי, מדובר בעגבנייה שגדלה בישראל ונחשבת לייחודית במראה, בריח ובטעם שלה.
העגבנייה מתאימה במיוחד למנגל של יום העצמאות – פרסו אותה לפרוסות עבות, זלפו עליהן שמן זית ומעט סויה, הוסיפו נגיעה של ווסאבי, וצלו על האש.
עגבניות סופי צבעוניות ובעלות מראה ייחודי. צילום: יח"צ
למטה מחכה לכם מתכון לשקשוקה מרשימה במיוחד של השף דוד גדג'.
למתכוני בריאות קודמים על בסיס עגבניות:
מתכון לשקשוקה ישראלית יפהפיה
מצרכים ל-8 מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
12 עגבניות מזן סופי בצבעים שונים
1 פלפל חריף (או יותר, אם אוהבים) חתוך לרצועות
1 כף של שום כתוש טרי
3 כפות אריסה מתוקה
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כף פפריקה
8 ביצים (הערת העורכת: עדיף ביצי חופש אורגניות)
1 כף מלח גס
הוראות הכנה:
נחמם את שמן הזית בסיר רחב ונטגן בו את הבצל, הפלפל האדום והפלפל החריף, עד שיתרככו וישחימו מעט.
בינתיים, נרוקן 8 מתוך העגבניות מהליבה שלהן: נסיר את חלקה העליון של כל עגבנייה באמצעות סכין, נרוקן את הליבה באמצעות כף ונשמור אותה.
כך נקבל 8 עגבניות צבעוניות חלולות ומוכנות למילוי.
מתוך 4 העגבניות שנותרו – נגרר שתיים מהן בפומפייה ואת השתיים הנותרות נחתוך לקוביות קטנות.
כעת נתבל את הבצל והפלפלים שהתבשלו בסיר בכל התבלינים מלבד המלח, כולל בשום ובאריסה.
נערבב על מנת שהטעמים יפתחו בשמן.
נוסיף פנימה את העגבניות המגוררות, את ליבות העגבניות שרוקנו קודם ואת הקוביות של העגבניות שחתכנו.
נערבב ונמשיך לבשל, כשהסיר מכוסה למשך כ-20 דקות, עד שיתקבל רוטב אדום אחיד בגוון בוהק.
- נסדר בסיר את העגבניות שרוקנו, ונשים בכל עגבנייה ביצת עין אחת.
נחזיר את המכסה של הסיר, ונבשל 10-12 דקות על אש גבוהה, או עד שהביצים עשויות במידה שאתם אוהבים.
נפזר מלח גס מלמעלה, ונגיש מנות יפהפיות ואסתטיות.