Powered by WP Bannerize

מרינה נבטים

Powered by WP Bannerize

שמן קוקוס- השמן החכם

מאת: קארונה ירון, מרפאה סינית ושפית בישול בריא
לפחות שש חברות בארץ מוכרות שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה. השמן החכם הפך לשמן מבוקש לבישול ואפייה וגם לתזונה חיה. כיצד נבדיל בין השמנים בשוק?
שמן קוקוס

כל המטבח באגוז אחד (123RF)

לפחות שש חברות בארץ מוכרות שמן קוקוס אורגני, בכבישה קרה. השמן החכם הפך לשמן מבוקש גם לבישול ואפייה וגם לתזונה חיה. הפופולאריות שלו לימדה אותנו לשפוט שמנים לא על פי רמת השומן הרווי שבהם אלא על פי איכות חומצות השומן שבהם ואורך השרשרת שהם מרכיבים. שמן הקוקוס מצטיין בשרשרת קצרה יחסית של חומצות שומן רוויות וחיוניות.

נקודת השריפה הגבוהה במיוחד של השמן החכם מאפשרת לנו לטגן איתו, לאפות איתו עוגות בחצי מכמות השמן הרגיל, ולא לדאוג כאשר מתחת ל24 מעלות הוא מוצק ומעל 24 מעלות הוא נוזלי כי הוא שומר את ערכיו.

מסתבר שספיגתו בתאים קלה והוא מהווה חומר גלם מצוין לאנרגיה, הוא אנטי בקטריאלי וטוב למערכת החיסון לעור ולשיניים, הוא מוריד סוכר וכולסטרול בדם, עשיר בנוגדי חמצון ובונה את המיילין שעוטף את תאי העצב.

מוצרי שמן הקוקוס השונים

כל החברות המוכרות שמן קוקוס אורגני בארץ טוענות שהוא נכבש בכבישה קרה ללא זיכוך והלבנה מיד לאחר קטיפתו, וזאת משום ששעות ספורות לאחר קטיפת האגוז מתחיל תהליך החמצה של השומן שבו. ההבדלים בין השמנים השונים נעוצים ב: ארץ המוצא של אגוזי הקוקוס ובתהליכי הכבישה השונים של כל חברה.

כרם-גפן שיווק: אגוזים פיליפינים, כבישת בשר הקוקוס. מחירים: צנצנת של 500 מ"ל עולה בין 40-48 שקלים וצנצנת של ליטר עולה בין 74- 80 שקלים

שמן קוקוס כרם גפן שיווק
אגס: אגוזים פיליפינים, כבישת בשר הקוקוס. מחירים: צנצנת של 350 מ"ל עולה בין 39-41 שקלים וצנצנת של ליטר עולה בין 79-85 שקלים.

עוד חברה שמוכרת שמן קוקוס מאגוזים פיליפינים היא "פוקה" הכובשת אותם בתהליך מסורתי בו מופרדים המים והשמן בתהליך צנטריפוגלי. צנצנת של 946 מ"ל עולה בין 84-87 שקלים.

שמן קוקוס פוקה
שלוש החברות הבאות בחרו במשולש הקוקוס של סרילנקה המפורסם באגוזים טעימים ומזינים כמקור לשמן שלהם:
ג'מוקה: כבישה של הבשר הלבן, צנצנת של 500 מ"ל עולה בין 36-39 שקלים

שמן קוקוס ג'מוקה

שתי החברות הבאות מייצרות שמן מלא, כלומר הן כובשות את הבשר הלבן בקליפתו החומה המצטיינת בנוגדי חמצון:

ניצת הדובדבן: צנצנת של 350 מ"ל עולה 30 שקלים

שמן קוקוס ניצת הדובדבן

וואן טרייב (אקוגרין): צנצנת של 350 מ"ל עולה בין 31-34 שקלים וצנצנת של ליטר עולה בין 73-80 שקלים

מבחינת עדינות ריחו וטעמו של השמן מצטיינות "פוקה" ו"ואן טרייב"

שמן קוקוס one tribe

קארונה ירון

השאירו תגובה:

להגיב על רונית לבטל

  1. שולמית בכר

    כתבה מעניינת.
    על איזה מבין השמנים את ממליצה?
    תודה מראש

  2. דודי

    אחלה שמן מאוד בריא
    דודי יועץ כושר ותזונה בשיטת הפליאו

  3. הילה

    אני חייבת להגיד שמבחינת ריח one tribe מריח כמו קוקוס קלוי- קשה לי להאמין שהוא בכבישה קרה למרות הטענות, כתבתי מכתב לחברה שמייבאת ולא קיבלתי שום תגובה.

  4. זיוה. חמדה.

    רכשתי את המוצר ע"פ המלצת הנטורופת שלי ואני מאוד ממליצה לא מכירה את הטעמים הנוספים משערת שגם הם טובים

  5. עדי

    בכל הפורומים שבדקתי ממליצים בעיקר על ג'מוקה

  6. אתי

    כתבה סתמית שלא תרמה לי כלום !

  7. אביבה

    אין מצב שמישהו כובש קוקס עם הקליפה. הוא יקבל כזה לכלוך שבחיים לא יצליח להוציא אותו מהשמן השקוף/לבן. כדאי להפסיק להתפלצן עם ה"מלא" הזה- לא מדובר כאן באורז או בחיטה. גם המילים "נוגד חימצון" הפכו לאיזו מנטרה שרצים אחריה בעיוורון. הגזמתם לגמרי. אצלי בשבת בוקר חביתת ירק מביצים מלאות שקושקשו בקליפתן עם אבקת נוגד חימצון.

  8. רונית

    כל שקוף. "בכל הפורמים" ממליצים כך ….. ג'אמוקה חברה טובה אך תשאירו את המסחר בצד ותראו את הצד המקצועי כמו איכות המוצר ובמה הקוקוס טוב יותר מ"אחרים"
    אני מצפה שיהיו כתבות יותר "מחכימות" ולא איזו כתבת פירסום עם תחרות שקופה וירודה ….סליחה. !!!

  9. ישראלה

    יש להזהר מזיופים של שמן קוקוס.
    למה לשים לב?
    גוון ולמרקם.
    צהבהב עד צהוב- זיוף
    לבנבן שקוף- זיוף
    אם נראה כאילו הקוקוס נפרד מהשמןשחלק לבן וחלק שקוף- זיוף
    שמן קוקוס אמיתי נראה כמו מרגרינה לבנה וחלקה.
    לידיעת כל הרוכשים

  10. שי

    ראשית גילוי נאות- אני מנכ"ל חברת אקוגרין היצרנים והמשווקים של שמן הקוקוס one tribe, (שדרך אגב הוא גם שמן במסגרת תקן סחר הוגן).

    1. בניגוד למה שנכתב בביטחון מופרז ונחפז בתגובה 7- יש שמן קוקוס מלא ושלנו הוא כזה. אנו סוחטים את בשר הקוקוס יחד עם הקליפה החומה הדקה העדינה שמקיפה אותו (כמובן שלא החלק העצי העבה שמקיף את האגוז מבחוץ ומופרד ממנו). בשמן מלא שכזה הערכים התזונתיים גבוהים יותר (יש בקליפה גם ריכוז יפה של נוגדי חמצון פנוליים) וטעמו טוב ועשיר יותר.

    2. בקשר לתגובה 9- אכן חשוב לוודא ששמן הקוקוס הוא טהור, חיוני ואיכותי, וכמובן כזה שלא עבר שום פעולה כימית או זיכוך.

    שמן קוקוס טהור יהיה נוזלי ושקוף בטמפרטורה שמעל 24 מעלות צלסיוס (כן כמו "מים") ויהיה לבן ומוצק בטמפרטורה שמתחת -20 מעלות. בין לבין הוא לבן אבל רך.כשהשמן מתמצק מהר (במקרר למשל) הוא יהיה לבן ו"חלק" וכשהוא מתמצק לאט יהיו בו סימני "גבישים".

    לא כדאי להכניס לגוף שמן שנשאר מוצק בטמפרטורה גבוהה יותר מ-24 מעלות (הוא כנראה שמן זול נחות שעבר הידרוגנציה כמו מרגרינה).

    לשמן מלא יש צבע טיפל'ה יותר צהבהב מאשר לשמן לא מלא.
    והכי חשוב- לשמן קוקוס איכותי ריח וטעם של קוקוס!

    כמובן אני ממליץ לבחור רק שמן אורגני ולמי שאכפת כדאי גם סחר הוגן.