שווארמת פטריות כבר טעמתם?
בתור מי שהייתה טבעונית במשך שלוש שנים, ואחת שלא נוגעת בבשר כבר כמעט 20 שנה, אני יודעת כמה קשה למצוא פתרונות מהירים, מזינים וטעימים לחיי היום-יום.
כאימא קרייריסטית, מנחה לבריאות טבעית וכותבת תוכן בעולם ה"וולנס", אני מנסה לג'נגל בין אינספור משימות, וזה בהחלט לא פשוט.
כשאני מוצאת פתרון שגם חוסך זמן וגם עונה על הסטנדרטים התזונתיים שלי (ואם תשאלו את בעלי, זו משימה מאתגרת בהחלט), אני לא שומרת אותו רק לעצמי, אלא גם מביאה אותו לשולחן המשפחתי.
כך, גם אוכלי הבשר בבית נהנים ממנו ומפחיתים את האכילה מהחי.
וזה – הישג ענק מבחינתי.
כשזה מגיע לתחליפי בשר – פטריות הן הבחירה המועדפת עליי
עם יד על הלב, כבר ניסיתי הכל: עדשים, טופו, סייטן, מה לא?
וכולם בריאים, מזינים וטעימים ללא יוצא מן הכלל.
אבל! הגעתי למסקנה הברורה והחד משמעית: פטריות הן התחליף הקרוב ביותר לבשר מבחינת הטעם.
והן לא רק בשרניות, אלא גם מדהימות מבחינה בריאותית.
לא אגזים אם אומר שהפטריות הן סופר פוד של ממש – פלא בריאותי.
שלל מחקרים, ישנים כחדשים, מצאו שפטריות מכילות נוגדי חמצון עוצמתיים, מהוות מקור לחלבון איכותי מן הצומח וסיבים תזונתיים ותורמות לחיזוק מערכת החיסון.
הן גם עשירות בוויטמינים ומינרלים כמו ויטמין B, ויטמין D וסלניום.
פטריות – תחליף הבשר המושלם בשבילי. צילום: pexels
הדבר הופך אותן לבחירה אידיאלית לטבעוניים, צמחוניים, אלה מאיתנו שמנסים להפחית את האכילה מהחי, לכל מי שהבריאות שלו חשובה לו – ובקיצור ל-כ-ו-ל-ם!
בין מגוון היתרונות של הפטריות:
- אנטי דלקתיות – תורמות להורדת דלקת כרונית
- משפרות את הקוגניציה – את הזיכרון, הקשב והפוקוס
- מגבירות את החיוניות והאנרגיה
- מסייעות להפחתת חרדה, דיכאון וסטרס
- מסייעות לירידה במשקל
- תומכות במערכת העיכול
- מפחיתות את הסיכון למחלות לב וכלי דם
והרשימה עוד ארוכה…
ההשקה המחודשת של שווארמת הפטריות של מרינה
עם כל מה שאני יודעת על הפטריות, ברור היה לי שאנסה בהקדם את סדרת הפטריות החדשה של "מרינה מלכת הפטריות".
באתר החברה הם מכנים אותה "תחליפי בשר מפטריות" – מוצרים ללא רכיבים מהחי.
הסדרה כוללת 4 מוצרים: שווארמת פטריות, קבב פטריות, בורגר פטריות ומיני בורגר פטריות.
לכן, כשנשאלתי אם אני מעוניינת להתנסות במוצרי הפטריות של מרינה, עוד לפני שהשאלה הגיעה לסיומה, קפצתי ועניתי: כןןןןןן!
התחלתי עם המוצר שהכי קרץ לי באותו הרגע שהמוצרים הגיעו לפתח ביתי – “שווארמת הפטריות”.
היה לי חשק לשווארמה.
חשק שנבנה עוד כשסיפרו לי בטלפון על המוצרים.
מדובר למעשה במוצר שעבר השקה מחודשת עם מקצה שיפורים בטעמים ובאיכות, כמו שלושת המוצרים האחרים מבוססי הפטריות שאינם מהחי.
הפעם, המוצרים מגיעים קפואים ולא טריים כמו בעבר, מה שפותר את בעיית ה"לא הספקתי להכין ועבר התוקף".
שווארמה פטריות אצלי במחבת. צילום: עינב בורשטיין
שאלת השאלות: האם זה באמת בריא?
שווארמת הפטריות של מרינה מכילה 67% פטריות טריות (שמפיניון ופורטובלו), שזה המון וזה יתרון עצום ביחס למוצרים אחרים מבוססי פטריות שבדקתי.
וכמו שנוכחנו להשכיל – כמה שיותר פטריות במוצר אחד – יותר טוב!
בנוסף מכיל המוצר פתיתי סויה שהם תוספת חלבון מלא, איכותי ובריא מן הצומח, בצל מיובש שמוסיף עומק וטעמים, שמן סויה ותערובת תבלינים טבעית, שמוסיפה גם לטעם וגם לבריאות (כי תבלינים הם מנוגדי החמצון החזקים בטבע, כל עוד הם אכן טבעיים כמו התבלינים הללו).
והכל – ללא צבעי מאכל.
מבחינתי, כל עוד לפחות 80% מהרכיבים בריאים וטבעיים, המוצר עובר את הרף שלי.
כי מה לעשות? כמו כל דבר בחיים, אין מושלם. במיוחד כשמדובר במוצר מוכן.
במקרה הזה, מתוך חמשת הרכיבים, ארבעה מהם בריאים ומזינים: הפטריות, שהן עיקר המוצר, פתיתי הסויה, הבצל המיובש ותערובת התבלינים הטבעית.
נכון, שמן הסויה פחות מועדף עליי, אבל כשמשקללים את שאר המרכיבים האיכותיים, המוצר הזה בהחלט עומד בציפיות.
בעוד רבים ישמחו לאכול אותה פשוט כך, בצלחת או בטורטייה, אני החלטתי ללכת על מנה לא שגרתית ולא אופיינית לשווארמה: "קרוסטיני שווארמת פטריות".
כשטעמתי אותה, הופתעתי מכמה שזה מרגיש כמו שווארמה אמיתית, ומעבר לטעם – מדובר במנה סופר בריאה וסופר מזינה.
רוצים גם? כך הכנתי קרוסטיני שווארמת פטריות
מבט מקרוב על הקרוסטיני המושלם שלי. צילום: עינב בורשטיין
תחילה, חיממתי מחבת רחבה ועמוקה יחסית עם טיפונת שמן זית (כף אחת).
הוספתי את שווארמת הפטריות והקפצתי אותה עד להשחמה, כ-10-15 דקות.
השווארמה מגיעה כבר מתובלת וחתוכה בצורה נפלאה, מה שאומר שאין צורך בשום תיבול נוסף או הכנות נוספות. זה פשוט הופך את החיים לקלים כל כך.
כשהשווארמה הייתה מוכנה, מרחתי ממרח חומוס ביתי (מתכון כאן) על קרקר דק שהכנתי מעדשים כתומות (מתכון כאן).
מעל הנחתי 2 כפות מהשווארמה, ולסיום, הוספתי זילוף של טחינה וסלט עגבניות, בצל ופטרוזיליה – תוספת שהפכה את המנה לבריאה וטעימה עוד יותר.
המנה הזו באמת התעלתה על כל תחליף לשווארמה בשרית שאי פעם ניסיתי!
כל היופי בה שהיא:
- ללא גלוטן
- ללא קמח לבן
- וללא פחמימות מיותרות
עכשיו, לגבי שאר המשפחה – הם דווקא בעניין של פחמימות מיותרות…
כך שהם אכלו את השווארמה בצורה הקלאסית – טורטייה לבנה עם כל התוספות שפירטתי.
הילדים העדיפו את השווארמה על טורטייה. צילום: עינב בורשטיין
כולם ללא יוצא מן הכלל אהבו את המנה וביקשו עוד.
אציין שנרשמה התלהבות מצד הילדים שגם אמא נהנית משווארמה.
לסיכום
שווארמת הפטריות של מרינה היא פתרון אידאלי למי שמחפש תחליף בשר מזין, טעים ומהיר הכנה.
והאמת – לא רק למי שמחפש תחליף לבשר…
אלא לכל מי שרוצה להגדיל את כמות החלבון שלו, ולגוון או לשדרג את הארוחות שלו בפטריות איכותיות שעושות לגוף שלנו הרבה טוב.
תוכלו לצפות כאן איך מכינים:
את המוצר ניתן למצוא בקלות במקפיאי רשתות המזון.
נסו ותיהנו.
לפרטים נוספים על תחליפי הבשר של מרינה מלכת הפטריות