Trima_saffron

Powered by WP Bannerize

obari3

Powered by WP Bannerize

שבועות מתוק ובריא - מתכון לעוגת גבינה ללא גבינה

מאת: יוספה בן כהן
אלטרנטיבה חגיגית טעימה, קלילה ועדינה - ללא מוצרי חלב עתירי שומן. מתכון מושלם ומזין יותר לשבועות.
עוגת גבינה טבעית

תמונה: מיץ מרק

מתכון לתבנית בקוטר 24

לבצק:

150 גרם שמן קוקוס נוזלי או רך (3/4 כוס)
180 גרם סוכר קנים (3/4 כוס)
270 גר' קמח כוסמין לבן (2 כוסות)
¾ כוס רסק תפוחי עץ
קורט מלח
כף שטוחה א. אפיה ללא אלומיניום
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית מחית וניל

לקרם "גבינה":

100 גר' קשיו מושרה במים שעתיים לפחות
2 כפות פתיתי אגר או כף אבקה
50 גר' סוכר
½ כפית מחית וניל
2 פחיות קרם קוקוס מקוררות (כ 20% שומן)
1 פודינג וניל
קליפה מגורדת מ 2 לימונים (אפשר פחות….אני אוהבת טעם מודגש)

אופן הכנה:

הבצק:

• מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
• מוסיפים את כל הרטובים ומערבבים בעזרת כף רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
• על נייר אפיה מרדדים את הבצק לעובי של כ ½ סמ' ומחוררים בעזרת מזלג.
• מניחים את הנייר אפיה עם הבצק על תבנית האפיה וקורצים עיגול עם רינג בקוטר 24. משאירים את הרינג בתוך הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 15 דקות.
• מצננים מעט את הבצק. מוציאים את השוליים ומניחים בצד.
• את תחתית הבצק עם הרינג מעבירים בזהירות למגש/צלחת הגשה. אם משתמשים בשקף- זה הזמן לסדר אותו בתוך הרינג.
• את שאריות הבצק מפוררים בעזרת הידיים ומשטחים את הפירורים בתבנית האפיה. מכניסים שוב לתנור לייבוש בחום של 120 מעלות ל 10 דקות. משאירים בתנור הכבוי עם דלת פתוחה שיצטנן.

קרם ה"גבינה":

• מערבבים את האגר –אגר עם חצי כוס מים ומשאירים בצד כדי שהמים יספגו לפחות כחצי שעה.
• מרתיחים את תערובת האגר ומורידים מהאש.
• את הקשיו מסננים מהמים ומעבירים למעבד מזון יחד עם הסוכר, וניל ותערובת האגר החמה. טוחנים הכל יחד למשחה חלקה עד כמה שניתן.
• את קרם הקוקוס מקציפים עם הפודינג (אין צורך להפריד שומן מנוזל הקוקוס, מקציפים את כל הפחית אך מקפידים שהיה קר)
• מערבבים יחד את תערובת הקשיו עם הקוקוס ומקפלים פנימה את קליפת הלימון.
• יוצקים את קרם הגבינה על הבצק לאחר שהצטנן לגמרי. משטחים היטב לשכבה אחידה ומקפיאים כחצי שעה לפחות.
• מסדרים את כל פירורי הבצק האפויים על קרם הגבינה.
• ניתן לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציא להפשרה בקירור כ 3 שעות לפני האכילה.

המתכון באדיבות יוספה בן כהן – מסעדת "מיץ מרק"

מיץ מרק ברח' כצנלסון 49 בגבעתיים
מיץ מרק ברח' ארלוזורוב 62 בתל אביב
ובקרוב גם ירושלים

השאירו תגובה: