WING_FLYL

Powered by WP Bannerize

WING_FLYR

Powered by WP Bannerize

ריזוטו עגבניות מיובשות וכרישה

מאת: רותם ברנר
ציר ירקות

צילום: pixabay

מצרכים :

2 כוסות מיץ עגבניות (ניתן להשיג בכל סופר בקופסא מקרטון )
3 כוסות מים מינרליים
1 ו-1/2 כוסות גריסי פנינה
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ דק
1/2 גבעול כרישה חתוך לפרוסות (החלק הלבן )
4 שיני שום קצוצות גס
עלים מ-2 גבעולי תימין
עלים מגבעול רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס עגבניות מיובשות חתוכות
1/3 כוס יין אדום

הוראות הכנה:

1. מחממים מיץ עגבניות ומים בסיר ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ושומרים ברתיחה עדינה לאורך בישול הריזוטו.

2. שמים את שמן זית במחבת גדולה /סיר על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים בצל, שום , כרישה, עלי תימין ורוזמרין ומבשלים כחמש דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל, כרישה והשום משחימים מעט ומתרככים

3. מוסיפים את גריסי הפנינה ממליחים, מפלפלים ומטגנים כשתי דקות

4. מוסיפים את עגבניות מיובשות ואת היין ומבשלים כשתי דקות תוך בחישה עד שהיין מתאדה.

5. מוסיפים מצקת מציר העגבניות ומבשלים תוך בחישה, עד שהנוזל נספג. ממשיכים להוסיף ציר בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהגריסים מוכנים (אמורים להיות בדרגת אל דנטה כמו בריזוטו רגיל ) התהליך לוקח בערך 20-25 דקות מסירים מהלהבה כאשר כל הנוזל נספג והגריסים מוכנים .

 

לדף הבית של רותם ברנר

השאירו תגובה: