Trima_saffron

Powered by WP Bannerize

Trima_HAIR

Powered by WP Bannerize

קרפצ'ו קולרבי וסלק

מאת: נועה פרומן
הקולרבי דל מאוד בקלוריות מכיל כמות יפה של סיבים תזונתיים ועשיר בוויטמינים ובמינרלים כמו ויטמין C, סידן, אשלגן. הוא מומלץ לצורך ירידה במשקל ועוזר בהפרשת נוזלים מהגוף, והוא בעל ערך גליקמי נמוך
קרפצ'יו קולורבי

עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. קולורבי (השף האורגני)

הקולרבי (בשמו הנוסף כרוב הקלח) שייך למשפחת המצליבים, משפחה הכוללת גם כרוב, כרובית, ברוקולי, רוקט, ארגולה, לפת ועוד. מחקרים מראים שבמשפחת המצלבים מכילים חומרים המפחיתים את הסיכוי לחלות בסרטן.

אני ממליצה לקנות קולרבי אורגני מירקנים מוכרים או לפחות לנסות לבחור קולרבי קטנים. הם צריכים להיות בצבע ירקרק חיוני, כשהקולרבי כבר לבן זה פחות טוב. קולרבי זה ירק שיחסית מאד קל לגדל בגינה.

צלחת הגשה יפיפייה, טעימה ומזינה שדורשת מעט מאוד זמן הכנה והצלחה בטוחה!

המצרכים

2 קולרבי צעירים

1-2 סלק

1/2 כוס חומץ בלסמי

כף שטוחה סוכר קנים

מלח גס ופלפל גרוס

חופן של נבטי קייל או סוג אחר

3 כפות גרעיני דלעת

אופן ההכנה

1. פורסים את קולרבי דק ככל אפשר בעזרת מנדולינה.

2. פורסים את הסלק דק ככל אפשר בעזרת מנדולינה.

3. בסיר קטן מחממים חומץ הבלסמי עם הסוכר עד שמצטמצם לחצי מהכמות.

4. על צלחת הגשה מסדרים בצורה נאה פרוסה מהסלק פרוסה מקולרבי (אחד קצת     מעל השני).

5. מפזרים את החומץ המצומצם מתבלינים במלח ופלפל.

6. מפזרים את נבטי הקייל וגרעיני הדלעת בצורה אחידה.

נועה פרומן שפית לבישול בריא, נטורפתית ומנחת הבית בחוות השף האורגני

השאירו תגובה: