SA_FLY
KETO_MIGDAL

קציצות טופו ועדשים שאפילו ילדים אוהבים

מאת: ד"ר גיל יוסף שחר
קציצות שגם ילדים יעופו עליהן

קציצות טופו; תמונה: הדס בר-עוז

טופו עשוי מסויה שהיא קטנייה עשירה מאוד בחלבון. כדי לחבב את הקציצות הללו על הילדים אנחנו קוראים להן "קציצות טופִי". יש לרכוש רק טופו אורגני ולוודא כי על האריזה מצוין כי לא עבר הנדסה גנטית – NON GMO. טופו הוא מוצר העובר מינימום עיבוד ויש אפילו המייצרים אותו בעבודת יד. כדאי מאוד לשלב אותו בתזונה שלנו כחלק מתזונה מגוונת ובריאה.

 

 

KETO_INSIDE

מרכיבים:

200 גרם טופו אורגני

150 גרם עדשים מונבטות
(דגשים להשריה ולהנבטה ראו עמוד 109)

2 גזרים או 1 בטטה

1 קישוא

4 עגבניות שרי

1 שן שום

1 כרישה (אופציונלי)

4-3 כפות שיבולת שועל דקה

 

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים את כל המרכיבים למעט שיבולת השועל למעבד מזון.

מעבדים עד שכל החומרים קצוצים היטב והמרקם שמתקבל נוח לעבודה.

מעבירים את התכולה לקערת זכוכית גדולה, מוסיפים 4 כפות שיבולת שועל ומערבבים.

אם העיסה דלילה מדי, אפשר להוסיף עוד מעט שיבולת שועל.

יוצרים קציצות בעזרת הידיים ומניחים אותן על נייר אפייה אקולוגי בתבנית התנור.

אופים למשך 20 דקות.

הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עוד עשר דקות.

הקציצות נימוחות, טעימות וקלילות. בתיאבון!

 

המתכון הינו חלק מהספר "בריא באמת" של ד"ר גיל יוסף בן שחר

השאירו תגובה: