Yonik_FlyR
MarinaArticle_Fly

צמחונית וטעימה: קציצת שעועית שחורה ובטטה קלויה

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
קציצות צמחוניות בריאות ומזינות, שמהוות תחליף מצוין לקציצות בשר מסורתיות. הן מושלמות כמנה עיקרית לצד סלט, או אפילו בתוך כריך מפנק. הן לא רק טעימות, אלא גם מלאות בסיבים תזונתיים, ברזל ונוגדי חמצון – אז למה לא לנסות?

קציצת שעועית שחורה ובטטה קלויה. צילום: pexels

MarinaArticle_IN

מתכון נהדר לקציצה צמחונית מתוך הספר "דיאטה סקסית משגעת – תוכנית מהפכנית להרזיה, ניקוי רעלים ובריאות טובה", בהוצאת פוקוס.

שימו לב – המתכון כתוב בלשון נקבה, מכיוון שזוהי לשון הספר הפונה לנשים (גם גברים ייהנו מהמתכון, כמובן).

המתכון באדיבות פאם בראון, קפה גארדן, וודסטוק, ניו-יורק.

למתכונים נוספים לקציצות צמחוניות:

קבב מעדשים ירוקות

קציצות מש

קציצות קינואה, עדשים ובטטה

קציצת שעועית שחורה ובטטה קלויה

מצרכים ל-10 קציצות:

2 כוסות שעועית שחורה מבושלת, מעוכה

2 כוסות בטטות, מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות

90 גרם בצל לבן או צהוב קצוץ

2 כפיות שמן זית

מלח

2 כפיות שום

3 כפות תמרי

2 כפיות כמון טחון

פלפל שחור

210 ג' אורז מבושל

½1 רוטב צמחוני משמן זית ולימון

30 ג' קמח תירס + 30 ג' לציפוי

הוראות הכנה:

חממי את התנור לחום של 180 מ"צ.

שימי בקערה את השעועית השחורה המעוכה.

שטפי את ריבועי הבטטות במים קרים וערבבי עם שמן ומלח.

פזרי אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

קלי בתנור במשך 30-25 דקות או עד להתרככות. ערבבי מדי פעם.

חממי מעט שמן זית במחבת על להבה בינונית-גדולה.

הוסיפי את הבצל והשום וטגני עד שהם משחימים קלות.

העבירי את הבצל והשום לקערת השעועית.

ערבבי פנימה את התמרי והכמון והוסיפי מלח ופלפל לפי הטעם.

הוסיפי את האורז המבושל, הבטטות, רוטב הוורצ'סטייר ו-30 ג' קמח תירס.

ערבבי היטב ותקני את התיבול.

צרי קציצות בגודל של כ-130 ג' וצפי אותן בשארית הכמות של קמח התירס (30 ג').

חממי מחבת מברזל יצוק על להבה בינונית עם שמן זית.

השחימי קלות את הקציצות מכל צד. העבירי לתבנית אפייה מכוסה בנייר ואפי למשך 10 דקות.

הגישי עם סלסה וגוואקמולי על לחמנייה או לחם מהסוג האהוב עלייך.


המתכון לקציצה צמחונית לקוח מתוך הספר "דיאטה סקסית משגעת – תוכנית מהפכנית להרזיה, ניקוי רעלים ובריאות טובה", בהוצאת פוקוס.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו