LiveWell_Fly
SmartKish_Fly

מחולת סרטן למומחית תזונה מובילה - המסע המדהים של קים גפסון

מאת: גת וייס עבודי - עורכת EatWell, פורטל לתזונה בריאה
זמן קריאה: 3 דקות
כשהייתה בת 23 בלבד, קים גפסון חוותה טלטלה ששינתה את חייה מהקצה אל הקצה – היא אובחנה עם סרטן. התמודדותה עם המחלה הפכה לנקודת מפנה ששינתה את גישתה לחיים ולבריאות

מחולת סרטן למומחית תזונה מובילה - המסע המדהים של קים גפסון. צילום: נוי ערקובי

Bari15_In

עם עשרות אלפי עוקבים באינסטגרם וקליניקה מצליחה, קים גפסון (33) היא כיום אחד הקולות המשפיעים ביותר בתחום התזונה והבריאות בישראל.

מפגש עם מחלת הסרטן בגיל 23 הוביל אותה למסע מרתק של שינוי תזונתי ואישי, שהפך בהמשך לייעוד מקצועי.

כיום, עשור אחרי, היא אמא לשניים, בעלים של קליניקות לאורח חיים בריא וסטודנטית לרפואה.

בראיון מיוחד למדור היא מספרת על הדרך המופלאה שעברה.

לטורים קודמים במדור "שינוי תזונתי משנה חיים":

אילן ספריאל: "לאכול מוצרים מן החי זה לא בריא ולא מוסרי"

זהבה הר-אדיר: "בעיות רפואיות ומכאובים חלפו"

גיל סלוקי: "הגוף והנפש אמרו לי עצור! תפסיק להתעלל בנו!"

השינוי התזונתי של קים גפסון

מה דחף אותך לבצע את השינוי התזונתי?

"הכל התחיל ב-2015, כשאובחנתי עם סרטן.

הייתי בת 23, בתחילת מערכת יחסים עם אור, שהיום הוא בעלי.

במהלך הטיפולים הכימותרפיים נתקלתי בספר על ריפוי טבעי, וזה היה רגע מכונן עבורי.

עד אז לא ייחסתי שום חשיבות מיוחדת לתזונה, אבל פתאום הבנתי שאני יכולה לעזור לגוף שלי להילחם במחלה גם דרך האוכל שאני מכניסה אליו".

באיזו גישה תזונתית בחרת ומדוע?

"הגישה שלי היא 80% לבריאות ו-20% לנפש.

אני משתדלת שהמזון יהיה כמה שיותר גולמי, אבל בגישה מאוזנת ולא קיצונית.

החלטתי לשלב את התזונה הבריאה עם אורח חיים פעיל – המשכתי להתעמל גם במהלך הטיפולים הכימותרפיים כי הרגשתי שזה ממש עוזר לי.

למעשה כמה חודשים אחרי סיום הטיפולים, כבר רצתי במרתון תל אביב!".

לא ויתרה על אימונים גם בתקופת הטיפולים הכימותרפיים. צילום: pexels

לא ויתרה על אימונים גם בתקופת הטיפולים הכימותרפיים. צילום: pexels

איך זה השפיע על החיים שלך? כמה היה קשה או קל ליישם את השינוי?

"זה מעולם לא היה לי קשה ליישום!", היא אומרת.

"זו בדיוק הסיבה שאני מצליחה לשמור על אורח החיים הזה עד היום.

זה פשוט מרגיש טוב ונותן המון אנרגיה.

כיום אני אמא לשניים, עצמאית, סטודנטית לרפואה, ועדיין מצליחה לשמור על אורח חיים בריא ומשקל קבוע.

אין לי תמיד זמן לבשל, אבל אני יודעת להכין אוכל מראש, יודעת מה להזמין מוולט כשהמקרר ריק, ואפילו מה לקנות בתחנת דלק כשאני תקועה בדרכים, ולא פחות חשוב – אני לא שוכחת להשביע גם את הנפש".

עבור אילו אנשים התזונה שבחרת טובה?

"הגישה שלי מתאימה לכולם כי היא לא קיצונית.

נכון, צריך משמעת עצמית בסיסית, אבל זו לא משמעת של ספורטאי אולימפי.

בקליניקה שלי אנחנו מטפלים במגוון רחב של אנשים: חולי סוכרת וטרום-סוכרת, נשים בהריון, אנשים עם מחלות מעי דלקתיות ועוד.

אצל כולם יש חשיבות גדולה מאוד לתזונה.

אם יש מישהו במצב של טרום סוכרת, למשל, המצב עוד הפיך עבורו, אם רק יעשה את השינוי.

היום גם יודעים, למשל, איזו משמעות גדולה יש לתזונה בהריון גם עבור האישה וגם עבור העובר".

בהריון, לתזונת האישה השפעה עליה ועל העובר. צילום: pixabay

בהריון, לתזונת האישה השפעה עליה ועל העובר. צילום: pixabay

יש עוד שינויים שחשבת לבצע בעתיד?

"כיום אני לומדת רפואה ושואפת להתמחות בגניקולוגיה.

אני בעצמי עברתי תהליך של שימור פוריות כשחליתי, ונאלצתי בגיל 23 לעבור שאיבת ביציות", היא חושפת באומץ.

"אור ואני היינו רק בתחילת הקשר וכבר היינו צריכים לקבל את ההחלטה להקפיא עוברים, כי אמרו לנו שהסיכויים להרות לאחר מכן יהיו גבוהים יותר כך.

כל זה – גרם לי לרצות ללוות נשים במקומות החשובים והרגישים האלה בחיים.

אני לגמרי רואה איך תזונה ורפואה משלימות זו את זו.

למשל, אצל נשים עם אנדומטריוזיס ושחלות פוליציסטיות, תזונה נכונה יכולה לעשות פלאים.

גם אני פוליציסטית, ויכולה להעיד מניסיוני עם מטופלות רבות שאפילו ירידה של 10% במשקל, יכולה להביא לשיפור משמעותי בתסמינים"

מה הטיפ שלך למי שרוצה להתחיל בשינוי ולא יודע איך?

"יש לי 4 טיפים מרכזיים:

ראשית, אם המטרה היא ארוכת טווח – אי אפשר להיות קיצוניים. צריך למצוא איזון שאפשר לחיות איתו לאורך זמן.

שנית, אל תהססו לקחת ייעוץ מקצועי. איש מקצוע מכיר את הקשיים שבדרך ויידע להתאים עבורכם את הפתרונות המתאימים.

שלישית, הקפידו על ניטור עצמי קבוע כמו שקילה שבועית.

זה עוזר לזהות שינויים ולטפל בהם בזמן.

אחרי הקורונה, למשל, אנשים גילו "פתאום" שהם עלו 10 ק"ג.

מי שדואג לניטור קבוע, זה לא קורה לו.

ולבסוף, אם קשה לכם לבד, הצטרפו למסגרת תומכת שתסייע לכם בכך"


קים גפסון תגיע להרצות בכנס אוכלים בריא 15 בנושא אכילה רגשית

"אנחנו נמצאים במדינה שהאכילה הרגשית היא חלק בלתי נפרד מהיומיום שלנו", היא אומרת, "אבל אנחנו יכולים לנהל את זה הרבה יותר טוב."

לדבריה, יש עקרונות ברורים שיכולים לעזור בהתמודדות עם אכילה רגשית.

"למשל, זה ידוע שכשאנחנו לא ישנים מספיק, נהיה רעבים יותר ביום שלמחרת. בהרצאה אני אדבר על איך מתמודדים עם מצבים כאלה – איך נמנעים מליפול על חבילת העוגיות, ואם כבר נפלנו – איך חוזרים במהירות לתלם".

זוהי הזדמנות ייחודית ללמוד מאשת מקצוע מרתקת שמשלבת ידע מעמיק עם ניסיון אישי עשיר. צפו בקים מזמינה אתכם להרצאה:

ההרשמה להרצאה של קים דרך אתר כנס אוכלים בריא 15.

לקבלת הנחה לגולשי האתר, הקלידו קוד קופון: 1313 בעת הרכישה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו