bari14_Fly
Nadar_Fly

קוסקוס מג׳אדרה

מאת: חנה סרור
זמן קריאה: < 1 דקה
התבשיל הידוע בשם מג׳אדרה נפוץ במטבח הישראלי. יש המעדיפים סוג מסוים של אורז במג׳אדרה (בסמטי, מלא) ויש המעדיפים בורגול במקום אורז. המתכון הבא הוא הגרסה המועדפת עלי למג׳אדרה

קוסקוס מג׳אדרה (חנה סרור)

Nikui_IN

המרכיבים

1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות
1/2 כפית זרעי כוסברה שלמים (לא הכרחי)
4 שיני שום קצוצות
250 גר׳ עדשים חומות-ירוקות שטופות ומושרות כעשר דקות במים קרים
1 כף כמון
1/2 כפית כורכום
4 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 ק"ג קוסקוס מוכן

לקבלת תבשיל פיקנטי ניתן להוסיף 1/4 כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל עד להשחמה.
2. מוסיפים את זרעי הכוסברה והשום הקצוץ וממשיכים לטגן קלות.
3. מוסיפים את העדשים, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
4. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה או עד לריכוך העדשים.
5. מערבבים את התבשיל עם חצי ק״ג קוסקוס מוכן ומגישים חם.

מתוך ספר הקוסקוס הגדול, מאת חנה סרור

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו