LiatBook_Migdal
LiatBook_Migdal

קארי טופו וירקות

מאת: המטבח של אניה

קארי טופו וירקות

רכיבים:
חצי חבילה טופו
חופן שעועית ירוקה עדינה
חופן גזר חתוך לגפרורים
חצי בצל חתוך קטן
שן שום כתושה
חופן פטריות טריות פרוסות
כף רוטב סויה
כף סוכר
כף אבקת קארי
כף מיץ לימון
חצי פחית קרם/חלב קוקוס (ההבדל הוא באחוזי השומן)
שמן קוקוס

הכנה:
משרים קוביות טופו בסויה למשך שעה ומטגנים אותן במעט שמן קוקוס. במחבת אחרת מטגנים בשמן קוקוס שתיים שלוש דקות לכל ירק לפי הסדר הבא: בצל, שום, שעועית ירוקה, גזר, פטריות. מוסיפים את הטופו המטוגן ואת התבלינים. מערבבים היטב ומוזגים את רקם/חלב הקוקוס. נותנים להכל להתבשל יחד עוד כחמש דקות. מגישים על מצע של אורז מלא, ומפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה.

אורז מלא:
כוס אורז מלא מושרה כשעתיים במים. רצוי להשתמש באורז בסמטי ואורז אדום. טעים גם חצי חצי.
מטגנים את האורז המסונן בשתי כפות שמן לדקה שתיים, מוסיפים שתיים ורבע כוסות מים רותחים, ומבשלים על אש קטנה כארבעים דקות.

ECO_CU_IN250

המטבח של אניה

תגיות:
השאירו תגובה: