OIG_Shake_Migdal
SA_FLY

קארי בטטה, תפוחי אדמה ושעועית ירוקה

מאת: פיליס גלזר

מצרכים:

½ כוס אגוזי קשיו (70 גרם)
כף מיץ לימון או ליים (בעונה) – לא הכרחי
4-3 שיני שום מקולפות
כף גינג'ר טרי מגורר
שורש עשב לימון ללא שורשים או עלים ירוקים, קצוץ דק
500 גרם כרובית (או חלק כרובית)  500 גרם בטטה (כ-2), מקולף וחתוך
לקוביות גסות
1 כפית מכל אחד: כורכום, כמון, כוסברה
½ כוס מים רותחים
שמן קוקוס
חלב קוקוס
מי קוקוס

אופן ההכנה:

Ofir_Inside


1. משחת תבלינים: במעבד מזון או בלנדר (עדיף עם מיכל קטן) טוחנים את אגוזי קשיו. מוסיפים שיני שום וג'ינג'ר. מורידים את השורשים והעלים הירוקים מעשב הלימון ומקצצים את החלק הלבן. שמים גם אותו במעבד המזון ביחד עם מיץ הלימון וטוחנים למרקם משחתי. (אם צריך, מוסיפים רק מספיק מים או
חלב קוקוס כדי ליצור מרקם של משחה) ושמים בצד.


2. ירקות: מורידים את הקצוות מהשעועית וחותכים באלכסון לפיסות באורך כ-4 ס"מ. חולטים על ידי טבילה במים רותחים כ-3 דקות. מוציאים ועוצרים את פעולת הבישול על ידי טבילה במי קרח. מסננים ומייבשים. שמים בצד.


3. מחממים את שמן הקוקוס במחבת רחבה על חום בינוני. מוסיפים קוביות תפוחי אדמה ובטטה ומטגנים בבחישה לעיתים קרובות עד שהקוביות מזהיבות קלות. מוסיפים את הכורכום, כמון וכוסברה ומטגנים 30 שניות בבחישה.


4. בוחשים פנימה את משחת התבלינים, ואחרי דקה כ-¾ מתוכן מי הקוקוס והמים. מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים עוד 8-5 דקות ללא מכסה על אש בינונית-נמוכה, בבחישה מדי פעם, עד שכל הירקות מוכנים. מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס אם הרוטב מתאדה או מסמיך יותר מדי.

טועמים ומתבלים במלח, פלפל שחור ופתיתי צ'ילי לפי הטעם. מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים על מצע אורז, רצוי אורז בסמטי.

השאירו תגובה: