Nadar_Fly
himalayaKrem_Fly

פרוסות סלק דקיקות: הקרפצ'ו המושלם

קרפצ'ו סלק היא המנה המנצחת בארוחת הערב, היא יכולה לאזן את הארוחה ולהעניק לה אווירה קלאסית. בואו לנסות מתכון לקרפצ'ו סלק ייחודי וטבעוני
Nadar_IN

קרפצ'ו סלק עם אבוקדו, זיתים שחורים ומיונז

מצרכים

2 סלק בינוני טרי

מלח ים

1 אבוקדו

40 גרם אגוזי לוז צלויים

25 גרם גבינת פרמזן טבעונית

עלי בזיליקום

לרוטב

50 מ"ל שמן זית

20 מ"ל חומץ בלסמי מודנה

כפית חרדל

מלח

פלפל שחור

הרבס דה פרובנס (תערובת תבלינים צרפתית)

למיונז

100 מ"ל של חלב סויה לא מתוק

200 מ"ל של שמן חמניות

15 מ"ל של חומץ תפוחים

50 גרם של זיתים ללא חרצנים של אראגון (זיתים שחורים).

הוראות הכנה

הסירו את עלי הסלק והכניסו אותם לתנור עם שכבה עבה של מלח ים. מכסים אותם עם עוד מלח ים ומבשלים על 200 מעלות צלזיוס במשך 45 דקות. השתמשו בקיסם כדי לבדוק אם העלים מבושלים היטב ותנו להם להתקרר.

קלפו את הסלק והאבוקדו וחתכו אותם בפרוסות דקות עם מנדולינה. מוטב לעשות את זה עם כפפות.

הניחו את עלי הסלק ואת האבוקדו על צלחת, עם מברשת פזרו את הרוטב.

פזרו את האגוזים, גבינת הפרמזן ועלי הבזיליקום.

הוראות הכנה למיונז

ערבבו את חלב הסויה בבלנדר עם מעט שמן חמניות במהירות חצי כוח.  כאשר התערבות מתחילה להיות אחידה יותר, ערבבו במהירות גבוהה יותר. הוסיפו זיתים ומלח והמשיכו לערבב בבלנדר.

הוסיפו לקרפצ'ו את המיונז שהכנתם והזיתים. 

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו