Focus40_FLY
LiveWell3_Fly

פלפלים ממולאים באורז אירופי

מאת: המתכון באדיבות האורז האירופי – איכות, קיימות וטעם שעושים את ההבדל
זמן קריאה: < 1 דקה
פלפלים ממולאים בהשראה ים תיכונית - מתכון טבעוני מושלם עם אורז אירופי קל ואוורירי

פלפלים ממולאים עם אורז אירופי. צילום: יח"צ

Dikur_In

מנת הפלפלים הממולאים הבאה מבוססת על אורז שגדל באירופה, שנבחר הודות לאיכותו הגבוהה והתאמתו לבישול טבעוני ולתזונה מודעת.

האורז האירופי גדל באזורים חקלאיים באירופה כמו דלתת אקסיוס–לודיאס–אליאקמון שביוון, תוך הקפדה על בטיחות ואחריות סביבתית ושימוש אקולוגי במים.

המתכון מותאם לשימוש בתוכניות תזונה קליניות וקהילתיות, תכנון מערך הסעדה ופיתוח תפריטים בריאותיים.

למתכוני ממולאים בריאים נוספים:

עגבניות ממולאות בקינואה

כרוב ממולא בירקות

פלפלים וקישואים ממולאים כל טוב

מתכון לפלפלים ממולאים עם אורז אירופי

מצרכים:

300 גרם אורז אירופי

10 פלפלים ירוקים (שלמים, לריקון ולמילוי)

2 פלפלי צ'ילי קצוצים

100 גרם גזר קצוץ

150 גרם בצל אדום קצוץ

100 גרם בצל ירוק קצוץ

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 כפית נענע יבשה

30 גרם צלפים

300 גרם מיץ עגבניות

20 מ"ל חומץ (רצוי חומץ בן יין)

100 מ"ל שמן זית איכותי

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

‏מחממים שמן זית בסיר רחב על אש בינונית-גבוהה.

מוסיפים את הבצל האדום, הגזר, הצ'ילי והבצל הירוק, ומקפיצים כ-5 דקות עד הזהבה קלה.

מוסיפים את האורז, מיץ העגבניות, החומץ והצלפים. מתבלים במלח, פלפל ונענע יבשה.

מבשלים כ־15 דקות עד שהאורז כמעט מוכן (הוא יסיים להתבשל בתנור).

מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.

חותכים את ראשי הפלפלים ושומרים בצד.

מרוקנים בעדינות את הגרעינים והליבה מכל פלפל.

ממלאים כל פלפל בתערובת האורז וסוגרים עם ה"כובע" ששמרנו.

מניחים בתבנית אפייה, מזלפים מעט שמן זית מעל, ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות צלזיוס (356°F).

אופים במשך 45–50 דקות, עד שהפלפלים רכים והאורז מבושל.

מומלץ להגיש עם טחינה לימונית.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו