Thymoquin_Fly
supherb_Fly

פוקי בריא ומרענן

צילום: יח"צ TEKA

Thymoquin_In

על הקערה הטעימה והבריאה שמכילה את מרכיבי הסושי בצורה אחרת, כולם כבר שמעו הקיץ, אבל להכין את המנה המרעננת וליהנות ממנה במקום לקפוץ לסושיה הקרובה לביתכם – זה כבר סיפור אחר. אמנם הסושי הגיע מהמטבח האסייתי שהשתלט ממזמן על ישראל, אבל הפוקי, מנה שהגיעה מהוואי, מציעה את הגרסה האמריקאית שמשדרגת את המאכל האהוב.

 

מצרכים

עבור האורז

200 גר' אורז לבן

3 כפות חומץ אורז

1 כף סירופ אגבה

עבור טונה צמחונית מאבטיח

200 גר' אבטיח ללא גרעינים

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 כפית פתיתי אצות נורי

1 כפית צ'ילי (תבלין)

עבור הרוטב

100 גר' אדממה

1 גזר

1 אבוקדו

1 בצל ירוק

שומשום שחור ולבן

הוראות הכנה

להכנת הטונה הצמחונית, קצצו לקוביות את האבטיח ורסקו את כל המצרכים להכנת הרוטב.

השרו במרינדה למשך הלילה (או לפחות למשך שעתיים וחצי).

בשלו את האורז במים. בדקו שהוא מבושל ולאחר מכן רוקנו את המים. שטפו במים קרים והניחו בצד.

חממו במים רותחים את האדממה, חתכו לפרוסות את הגזר והאבוקדו, וקצצו לחתיכות קטנות את הבצל הירוק.

הכניסו את האורז לקערה, תבלו בחומץ ובסירופ האגבה, הוסיפו מלח לפי הטעם וערבבו היטב.

מזגו את הרוטב על כל האורז והשאירו מספיק מקום לטונה מהאבטיח.

לאחר מספר שעות, האבטיח יהיה עשיר בנוזלים, הוציאו את האבטיח ואת הנוזלים שפכו לסיר.

בשלו בחום נמוך עד שכמות הנוזלים תפחת ויתקבל רוטב סמיך. ערבבו את הרוטב עם האבטיח והוסיפו שומשום לבן.

הכניסו את האבטיח לקערה בשביל שיתקבל פוקי. תוכלו להוסיף מלפפון, צנון, מיונז חריף או אצות וואקמה.

 

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו