פאי שוקולד ללא אפייה, טבעוני וללא גלוטן
אם אתם חולמים על עוגה מטריפה שתהיה תמיד בהישג יד במקפיא – מושלמת לאורחים שמגיעים פתאום או בדיוק לאותם רגעים שבהם מתחשק לכם משהו מתוק במיוחד – הפאי שוקולד הזה הוא בשבילכם!
פאי השוקולד הזה טעים בטירוף, אבל גם כזה שאפשר ליהנות ממנו בלי רגשות אשם.
ולא פחות חשוב: הוא טבעוני, פרווה, ללא סוכר וללא גלוטן.
אז למה לחכות? בואו נתחיל להכין!
למתכונים נוספים לקינוחים שוקולדיים בריאים, טבעוניים וללא גלוטן:
מתכון לפאי שוקולד ללא אפייה, טבעוני וללא גלוטן
מצרכים לתחתית:
2 כוסות של אגוזים שונים (אגוזי מלך, פיסטוק ושקדים)
חבילה וחצי של תמרים דחוסים מגולענים
מצרכים למילוי:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
250 מ"ל קרם קוקוס
כוס קשיו
רבע כוס חמאת בוטנים טבעית
3 כפות סירופ מייפל טבעי
הוראות הכנה:
שמים את הקשיו להשרייה למשך חצי שעה במים רותחים.
בינתיים, טוחנים את האגוזים לתחתית (הפיסטוק, אגוזי המלך והשקדים) ומערבבים יחד עם התמרים, עד שמתקבל בצק.
מהדקים את הבצק על תבנית פאי.
ממיסים את השוקולד המריר עם קרם הקוקוס.
את הקשיו שהושרה טוחנים למרקם חלק, ומוסיפים אותו יחד עם חמאת הבוטנים לגנאש.
מוסיפים גם את המייפל ומערבבים היטב.
שופכים את המלית על התחתית, ומכניסים למקפיא ל-3 שעות לפחות.
מעבירים את העוגה למקרר כחצי שעה לפני ההגשה.