Thymoquin_Fly
PassoverFocus_Fly

פאי שוקולד מושחת טבעוני וללא גלוטן

מאת: שפית עינת מזור
זמן קריאה: < 1 דקה
הפאי הכי להתגאות בו! למי שאוכלים הכל, לפיינשמקרים וכמובן לאלה ששומרים גם על הבריאות וגם על האנינות

צילום: עינת מזור

supherb_IN

לקלתית: רינג 16 ס"מ, גובה 4

המצרכים:

לקלתית (בצק פריך)

100 גרם שמן קוקוס, קר

2 כוסות קמח שיבולת שועל (280 גרם)

2 כפות גדושות של ממרח טופוטי + 1 כף סילאן לא ממותק

למלית שוקולד מושחתת

500 גר טופו קשה

2 כפות חמאת שקדים

קורט מלח

120 מ"ל סירופ מייפל

45 מ"ל (3  כפות) מיץ תפוחים טבעי

40 גר (4 כפות) של שבבי אגאר

40 גר אבקת קקאו

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

פירות העונה

אופן ההכנה:

לקלתית:

מחממים תנור ל־170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את היבשים עם השמן להיווצרות תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה הטרופה או מחית הטופוטי בהדרגה לבצק אחיד.מקררים לחצי שעה- 45 דקות. מרדדת בצק קר לעובי 3 מ"מ ומניחה על הרינג.מסירה שיירי בצק, אופה כחצי שעה להזהבה מלאה.

למלית:

מכניסים את האגאר לתוך סיר ושופכים  פנימה מיץ תפוחים וסירופ מייפל. נותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.
בתום 10 הדקות, מחממים את התערובת ההנוזלית מביאים את לרתיחה ומערבבים כל הזמן בכף עץ למניעת הידבקות לדפנות.
מנמיכים את האש לנמוכה מאד ומכסים מעט את הסיר במכסה, מערבבים מדי פעם עד להמסה (כ 15-20 דקות).
בפוד פרוססור טוחנים את הטופו (ללא נוזלים) לתערובת חלקה וקרמית (כ 10-15 דקות).מוסיפים את אבקת הקקאו, חמאת שקדים, מלח ותמצית וניל.
מערבבים את תערובת האגאר יחד עם תערובת הטופו לפוד פרוססור עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים.

להרכבה:

ממלאים את הטארט בשוקולד המצונן ומקשטים בפרי העונה.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו