COCO_FLYL

Powered by WP Bannerize

RONY_FLYR

Powered by WP Bannerize

פאי שוקולד מושחת טבעוני וללא גלוטן

מאת: שפית עינת מזור
הפאי הכי להתגאות בו! למי שאוכלים הכל, לפיינשמקרים וכמובן לאלה ששומרים גם על הבריאות וגם על האנינות
פאי טבעוני ללא גלוטן

צילום: עינת מזור

לקלתית: רינג 16 ס"מ, גובה 4

המצרכים:

לקלתית (בצק פריך)

100 גרם שמן קוקוס, קר

2 כוסות קמח שיבולת שועל (280 גרם)

2 כפות גדושות של ממרח טופוטי + 1 כף סילאן לא ממותק

למלית שוקולד מושחתת

500 גר טופו קשה

2 כפות חמאת שקדים

קורט מלח

120 מ"ל סירופ מייפל

45 מ"ל (3  כפות) מיץ תפוחים טבעי

40 גר (4 כפות) של שבבי אגאר

40 גר אבקת קקאו

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

פירות העונה

אופן ההכנה:

לקלתית:

מחממים תנור ל־170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את היבשים עם השמן להיווצרות תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה הטרופה או מחית הטופוטי בהדרגה לבצק אחיד.מקררים לחצי שעה- 45 דקות. מרדדת בצק קר לעובי 3 מ"מ ומניחה על הרינג.מסירה שיירי בצק, אופה כחצי שעה להזהבה מלאה.

למלית:

מכניסים את האגאר לתוך סיר ושופכים  פנימה מיץ תפוחים וסירופ מייפל. נותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.
בתום 10 הדקות, מחממים את התערובת ההנוזלית מביאים את לרתיחה ומערבבים כל הזמן בכף עץ למניעת הידבקות לדפנות.
מנמיכים את האש לנמוכה מאד ומכסים מעט את הסיר במכסה, מערבבים מדי פעם עד להמסה (כ 15-20 דקות).
בפוד פרוססור טוחנים את הטופו (ללא נוזלים) לתערובת חלקה וקרמית (כ 10-15 דקות).מוסיפים את אבקת הקקאו, חמאת שקדים, מלח ותמצית וניל.
מערבבים את תערובת האגאר יחד עם תערובת הטופו לפוד פרוססור עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים.

להרכבה:

ממלאים את הטארט בשוקולד המצונן ומקשטים בפרי העונה.

שפית עינת מזור תרצה ותדגים בכנס אוכלים בריא 9:

כיצד ניתן לאפות בריא במציאות מתועשת? מה רכיבי המפתח להכנת מזונות הקרובים לטבע ורחוקים מעולם מכאני ומתועש? השפית עינת מזור תעניק סודות וטיפים לקולינריה בריאה ונקייה ותדגים כיצד מכינים מאפים בריאים ומזינים מקשת רחבה של רכיבים איכותיים ומוקפדים – ללא גלוטן, ללא סוכר לבן, וללא חומרים משמרים. נלמד כיצד מכינים מגוון של עוגיות עתירות אנרגיה, ללא גלוטן וללא סוכר. קרפים עדשים במלית שוקולד ללא שוקולד, בראוניס שוקולד מפתים, עתירי חלבון ללא קמח עם חומרי גלם מפתיעים ועוד

השאירו תגובה: