SHABAT_MIG_L

Powered by WP Bannerize

SHABAT_MIG_R

Powered by WP Bannerize

עוגת תה לאחרי הצום

מהודו ועד יום כיפור בישראל: נרגעים אחרי הצום עם עוגת תה 

מיטהרים מצום יום כיפור עם הטעם של חליטת התה הנעים, בעלת סגולות רפואיות ומכילה תבלינים נחוצים. הקינמון מאזן את הסוכר, מרפא את הצינון ובריא גם לזרימת הדם, הציפורן מחטא את הגוף, וההל מרגיע את מערכת העיכול. עוגת הספוג עם חליטת מסאלה, היא דרך מעולה להתחיל את השנה החדשה ולאחל למשפחה גמר חתימה טובה.

 

עוגת ספוג צ'אי מסאלה

 

מצרכים

270 גר' קמח מחיטה מלאה

165 גר' סוכר חום או סוכר אורגני

50 גר' קוקוס מגורר

5 גר' סודה לאפייה

7 גר' אבקת אפייה

5 גר' מלח

110 מ"ל שמן חמניות

220 מ"ל חלב קוקוס (ללא חומרים משמרים)

1 תיון או חליטה בטעם מסאלה

4 ציפורן טחונה

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כפית הל

הוראות הכנה

ערבבו בקערה את כל המרכיבים היבשים. חממו את חלב הקוקוס במחבת ובסיר תכינו חליטה באמצעות התה. הכניסו את התיון לחלב הקוקוס, ואפשרו לו לספוג את הטעם של התיון. מומלץ לוודא שמזגתם את כל 220 מ"ל של חלב הקוקוס, חלקו עלול להתאדות במהלך הבישול. תוכלו להוסיף חלב קוקוס לפי הצורך.

הוסיפו את הנוזלים למרכיבים היבשים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.  הניחו בצד להמשך והכינו תבנית עם נייר אפייה.

אפו בחום של 180 מעלות למשך כ-35 דקות. דקרו באמצעות קיסם או מזלג, אם הם יוצאים מהעוגה יבשים,  סימן שהיא מוכנה.

הגישו חם או קר, לבחירתכם. זו עוגה שמתאימה להגשה לצד כוס תה.

 

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

השאירו תגובה: