עוגת גבינה ללא גבינה
מאת: נירה שניידר, מומחית בריפוי טבעי, מרצה בכירה לטבעונאות ברידמן
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים לשכבת הבסיס:
2 כוסות שקדים
100 גרם תמרים (מג'הול)
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח
חומרים למילוי:
3 כוסות אגוזי קשיו מושרים ( ללילה)
1.5 כוסות חלב שקדים
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
3/4 כוס אגבה
כף תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות לציטין ( להשיג בחנויות טבע)
3/4 כוס שמן קוקוס
1 כף אבקת קקאו ( מתוצרת חברת sun line, להשיג בחנויות הטבע)
אופן ההכנה:
במעבד מזון, לאחד את כל החומרים לשכבת הבסיס, ולאחר מכן, לשטח על תבנית אפייה עגולה.
להכניס את כל חומרי המילוי, מלבד שמן הקוקוס והלציטין, לבלנדר ולערבל בין 3 ל- 5 דקות, עד לקבלת מרקם חלק.
להוסיף את הלציטין ושמן הקוקוס בהדרגה ולערבב היטב עד לספיגתם המלאה.
לצקת את תוכן העיסה על שכבת הבסיס.
להוסיף אבקת קקאו בתנועות עטיפה.
להקפיא לשעתיים ולהגיש.
את העוגה יש לשמור במקרר.