ECO_CU_FLYL
HENIG_FLYR

עוגיות טחינה ללא גלוטן

מאת: השף אבי ביטון

 

מצרכים (לכ-20 עוגיות):

400 גרם ממרח שומשום עם סילאן של "אחוה"

1/4 כוס רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל

1/8 כפית מלח דק

100 גרם (3/4 כוס) קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

25-30 שקדים שלמים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד מזון ממרח שומשום,  קורנפלור, אבקת אפיה, תמצית וניל מעט מלח ובוחשים היטב.
  3. מרטיבים מעט את הידיים. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של אגוז מלך ומניחים בתבנית, במרווחים. נועצים שקד במרכז כל כדור ופוחסים מעט.
  4. אופים בתנור במשך 10-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות.
  5. מוציאים, מצננים לחלוטין ומגישים.

 

המתכון באדיבות "אחוה" והשף אבי ביטון שמגישים לרגל החורף מתכון מתוק ומפנק.

השאירו תגובה: