MIK_FLYL

Powered by WP Bannerize

MIK_FLYR

Powered by WP Bannerize

סלט עדשים שחורות, שקדים פרוסים וגרידת לימון

מאת: שירי מזור, נטורופתית

צילום: RF123

מצרכים:

1 כוס עדשים מזו קוויאר (צורתם קטנטנה והם בצבע שחור מבריק)  מבושלות (על כוס עדשים 2 כוסות מים רותחים, הדרך לדעת שהן מבושלות היא שהן רכות אך שומרות על צורתן)
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
כף שקדים פרוסים ( להשיג בסופר מרקט או חנות טבע)
כפית גרידת לימון
2 בצל ירוק פרוס לעיגולים קטנים
5 זיתים סגולים חתוכים
2 כפות או יותר שמן זית כתית מעולה
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור גרוס

הכנה:

לאחר בישול העדשים יש לקרר אותן במסננת אך לא לשטוף במים. שמים את כל המרכיבים בקערה,  מערבבים היטב ושופכים שמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי העדפה אישית. טועמים ומתקנים תיבול לפי מידת הצורך. מומלץ להגיש ליד אורז מלא, פיתה מחיטה מלאה כדי לקבל חלבון מלא.

שירי מזור, נטורופתית (N.d R.Na 10297), מטפלת ברפואת צמחים (Master Herbalist), מתמחה בתזונה ובישול בריא ומלמדת ברשת שף 4. לאתר מזור טבעי 

השאירו תגובה: