Nadar_Fly
himalayaKrem_Fly

סלט שומר וקצח

Nikui_IN

סלט קליל זה מכיל מספר מרכיבים התורמים במיוחד לבריאות, כאשר הקצח הוא המוביל ביניהם. הזרע השחור של הקצח שימש לאורך שנים מזון מרפא ברפואה ההודית וברפואה הערבית-יוונית לטיפול במצבים שונים, ביניהם זיהומים, אלרגיות, חיסון ירוד ומחלות בדרכי הנשימה.

הרפואה ההודית מגדירה את הקצח כצמח מחמם ומייבש, המתאים למטופלים החווים קור, חולשה, והצטברות נוזלים ברקמות. מחקרים אשר נערכו בשנים האחרונות גילו כי בין צמחי התבלין והמזון של המזרח התיכון הקצח הוא המרוכז ביותר בנוגדי חמצון, יותר משום, תימין וצמחי תבלין ידועים אחרים. נוגדי חמצון מסייעים למניעת מחלות דלקתיות וסרטן.

מרכיבי המנה המרכזיים, הקצח, השומר והעולש (אנדיב), משמשים ברפואות המסורתיות השונות לטיפול בכבד ובלבלב, ולשיפור תפקודם.

הכנת הסלט, המבוססת על הקפצת הירקות, מרככת את סיבי הירק הקשים והופכת אותם לקלים יותר לעיכול.

 

המרכיבים

3 ראשי שומר

1 אנדיב

8 בצלים ירוקים

1 כף מיץ לימון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית קצח

קורט מלח ים אטלנטי גס

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

מסירים את עלי השומר ושוטפים אותם היטב. פורסים את השומר.

פורסים דק את האנדיב ושוטפים.

מנקים את הבצל הירוק ומפרידים בין החלק הלבן לירוק. את החלק הירוק קוצצים ושומרים בצד.
מחממים סיר רחב ונמוך או ווק.

מוסיפים לסיר החם 3 כפות מים רותחים ואת החלק הלבן של הבצלים, מכסים ומבשלים דקה.
מוסיפים לסיר את השומר ומעט מלח ים אטלנטי ומערבבים. מכסים ומאדים עד שהשומר התרכך מעט. במידת הצורך מוסיפים מים רותחים. מוסיפים לסיר את פרוסות האנדיב ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל הירוק הקצוץ והקצח, מתבלים במלח ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית, אפשר לעטר עם גרידת לימון שלא רוססה בחומרים כימיים. מגישים מיד.

 

המתכון מהספר בישולחיים מהוצאת פוקוס.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו