ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

סלט קינואה וירוקים

מאת: רותם ברנר
סלט קליל, מרענן, טעים ומשביע עשיר בחלבון וירקות ירוקים
מתכון לקינואה

מרענן, טעים ומשביע (רותם ברנר)

הירוקים עשירים בברזל וכלורופיל שהוא אוקסידנט רב מעלה המסייע למניעה וריפוי של מחלות רבות. הירוקים נחשבים כמטהרי דם, מחזקים את המערכת החיסונית, סופחי רעלים ומשפרים תפקוד הכבד, כיס המרה והכליות.

המצרכים

כוס וחצי קינואה מבושלת

גזר בינוני מגורד דק

כוס וחצי תערובות ירקות ירוקים לבחירתכם: אפונה, פולי סויה, פול, ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה צרפתית

4-5 אגוזי מלך קצוצים

10 עלי נענע

רוטב – אפשרות 1

2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון

רוטב אפשרות 2

2 כפות שמן זית
שן שום כתושה
1 כף חומץ בלסמי
כפית חרדל
רבע כפית סוכר חום

אופן ההכנה

1. חולטים את הירקות הירוקים במים חמים במשך שתי דקות, ומעבירים מיד לקערה עם מים קרים לעצירת הבישול.

2. את הירוקים מעבירים לקערה ריקה ומוסיפים את הקינואה, את הגזר המגורד, את האגוזים ואת הנענע ומערבבים.

3. מוסיפים את שמן הזית והלימון, מערבבים ומגישים, או אם בחרתם את רוטב מספר 2: ערבבו בצנצנת קטנה את כל המרכיבים ונערו היטב עד לאיחוד חומרים.

• ניתן להחליף את הגזר בקוביות בטטה אפויה

• ניתן לשלב 1/4 כוס עדשים שחורות

רותם ברנר, מאמנת תזונה ואורח חיים בריא

השאירו תגובה: