Focus40_FLY
LiveWell3_Fly

סלט צבעוני מלא בהפתעות

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: 2 דקות
ברוקולי, פלפל ואדממה נכנסים לקערה – והתוצאה נהדרת, מזינה וטעימה

סלט ברוקולי ואדממה. צילום: 123RF

INS25_IN

היה לי בבית ברוקולי, וחיפשתי דרך טעימה ובריאה להשתמש בו, אז נזכרתי במתכון הזה לסלט שהוא גם צבעוני ומשביע, גם מלא ברכיבים מזינים, ואפילו יכול לשמש כמנה בפני עצמה.

יש בו תרד טרי, אדממה עשירה בחלבון, לבבות דקל, עגבניות מיובשות ועוד הפתעות.

פתרון מעולה כשמתחשק לאכול טוב ובריא בלי להתאמץ יותר מידי.

למתכוני בריאות נוספים עם ברוקולי:

מיץ לחיזוק הגוף

פיצה ברוקולי

טופו מאודה עם ברוקולי ופלפלים

מתכון לסלט צבעוני של ברוקולי, פלפל אדום ואדממה

מצרכים:

ראש ברוקולי

100 גרם אדממה מבושלת (פולי הסויה)

פלפל אדום

צרור תרד

חצי כוס עגבניות מיובשות

4 לבבות דקל

בצל אדום

פטרוזיליה

לתיבול: שמן זית, מלח, פלפל וחומץ תפוחים

אופן הכנה

מבשלים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים במשך כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך מעט אך שומר על צבעו הירוק.

לאחר הבישול, מסננים את הברוקולי, חותכים או מפרקים אותו לפרחים, ומעבירים לקערת סלט גדולה.

בינתיים, קוצצים את שאר הירקות – תרד, לבבות דקל, פלפל אדום, בצל אדום, עגבניות מיובשות ופטרוזיליה – ומוסיפים לקערה עם הברוקולי ופולי הסויה.

לבסוף, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית וחומץ תפוחים, מערבבים היטב – ונהנים מסלט מרענן, מזין וצבעוני.


רוצים ללמוד על התזונה שמסייעת להתמודד עם אתגרי גיל המעבר?

המתכון לסלט הצבעוני שמופיע למעלה שותף  בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר" על ידי גבריאלה חבויניק.

גבריאלה בחרה לשתף את הסלט הזה כחלק מתפיסה תזונתית שמותאמת לנשים בגיל המעבר.

אם הנושא קרוב ללבכם, ואתם עוסקים בטיפול בנשים בגילאי 45 ומעלה, אתם מוזמנים גם להרצאה המשותפת של גבריאלה ועינת ברקן בכנס INSPIRATION 2025.

במהלך ההרצאה הן יסקרו את התסמינים השכיחים של גיל המעבר ואת ההשפעות שלהם – לא רק ברמה הפיזית, אלא גם במישור הרגשי והמנטלי.

בנוסף לכך, הן יציגו כלים אבחוניים ודרכי טיפול מגוונות, ביניהן:

וכן טכניקות מעולם הרפואה המשלימה שיכולות להקל על מגוון תסמינים.

לחצו על הסרטון כדי לשמוע מה מצפה לכם:

לפרטים והרשמה עברו לאתר כנס INSPIRATION 2025

* לקבלת הנחה מיוחדת לגולשי EatWell, הקלידו קוד קופון: 1214

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו