Focus_Dream_Migdal
KETO_MIGDAL

הישר מחגיגות המימונה: מתכון לכנאפה ביתי טבעוני

מאת: עדית רומנו, מייסדת שותפה ב"חוות החופש" - מיזם חברתי חינוכי להצלה ושיקום בעלי חיים מתעשיית המזון.
גם לטבעונים מגיע! כנאפה טבעוני ביתי עם "גבינת" קשיו - מתכון נפלא באדיבות עדית רומנו מ"חוות החופש" ובהשראת גבינשיו
כנאפה

כנאפה

בראיון האחרון שלנו עם עדית רומנו היא סיפרה שהחטא האהוב עליה הוא כנאפה טבעוני ביתי עם "גבינת" קשיו שהיא מבשלת לבד בבית.

זה נשמע טוב כל כך שמיד דאגנו לכם למתכון! כאלה אנחנו, דואגים לכם (וכמובן גם לנו).

אז כן, מסתבר שגם טבעונים יכולים ליהנות מכנאפה טעים טעים, וההכנה אפילו די פשוטה…

ECO_D3_Inside

ואם אתם מוטרדים לגבי המשוואה: כנאפה = קלוריות, שימו לב שבמתכון הזה יש לכם שליטה מלאה על ההמתקה.

עורכים מימונה, מוזמנים למימונה או בחיים לא הייתם באחת? בכל מקרה, מתכון כזה מומלץ בחום לנסות ולכתוב לנו בתגובות איך יצא.

לעוד "חטאים" מתוקים לטבעונים:

עוגת "גבינה" טבעונית

עוגיות ריבה טבעוניות מהממות

דונאטס טבעוני

 

הכנת כנאפה – מתכון קל

 

מה צריך?

 

לשכבה התחתונה ולשכבה העליונה:

400 גרם שערות קדאיף

כוס שמן קוקוס

 

להכנת ה"גבינה" לשכבה האמצעית:

כוס וחצי קשיו מושרה כ-3 שעות

5 כוסות מים

שלושת רבעי כוס קמח טפיוקה

2 כפות מיץ לימון טרי

1.5 כפות שמן זרעי ענבים או שמן זית

כפית וחצי מלח

 

לסירופ:

מייפל אמיתי ואיכותי לפי הטעם והרצון למתיקות

אף בעל חיים לא נפגע מהכנת המתכון באדיבות עדית רומנו

אף בעל חיים לא נפגע מהכנת המתכון באדיבות עדית רומנו

ועכשיו – איך מכינים כנאפה?

חממו תנור ל-175 מעלות

חצי מכמות שערות הקדאיף – שברו מעט ועסו עם חצי מכמות שמן הקוקוס- סדרו בשכבה אחידה בתבנית הפייירקס המשומנת.

את כל מרכיבי ה"גבינה" (השכבה האמצעית) ערבבו בבלנדר.

העבירו לסיר עם תחתית עבה ובשלו תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ומותכת.

שפכו את הבלילה שהתקבלה מעל שכבת שערות הקדאיף.

את המחצית השנייה של שערות הקדאיף עסו ושמנו עם יתרת שמן הקוקוס.

פזרו מעל לשכבת הבלילה באופן אחיד.

אפו כ-40 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.

תנו לכנאפה להתקרר כמה דקות, עם ההגשה מזגו מעט סירופ מייפל על המנה המוגשת.

(ניתן לפזר פיסטוקים קלופים)

 

בתאבון.

עדית רומנו

המתכון נכתב ע"י עדית רומנו, מייסדת שותפה ב"חוות החופש" – מיזם חברתי חינוכי להצלה ושיקום בעלי חיים מתעשיית המזון.

 

מתכונים נוספים של עדית רומנו:

לזניה טבעונית

מתכון לעוגת בננות בחמש דקות (המתכון בתחתית הראיון)

השאירו תגובה: