מתכונים ישראלים עם טוויסט בריא
מתכונים ישראלים שהם קלאסיקה בגרסה מזינה וטעימה שמיטיבה עם הגזרה!
פלאפל עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים, אפוי במטבל דיטוקס ספירולינה, מה שמעניק לו עוד בוסט של נוגדי חמצון ומינרלים.
וגם: סביח חצילים, מוגש עם צ'יפס זוקיני פריך בתנור.
וזה אפילו עוד יותר טעים ממה שאתם חושבים…
למתכונים קודמים של אביבית אבירם:
סופלה שוקולד דל פחמימה ללא גלוטן
מתכון לקציצות פלאפל אפויות במטבל דיטוקס ספירולינה
קציצות פלאפל דיטוקס. צילום: אביבית אבירם, תכנית המלוכה
מצרכים:
250 גרם גרגירי חומוס
בצל לבן קלוף
4-5 שיני שום טריות כתושות
3 חופני ירוק אביבית (המתכון פה)
1 קפסולה ספירולינה מופשרת (מזון על לאיזון כלל מערכתי בגוף והורדת מולקולות סוכר בדם)
3 כפות שיבולת שועל
כף שמן קוקוס
תבליני מלכות: קורט מלח ורוד, פלפל שחור גרוס עבה, כורכום, כפית פפריקה אדומה וגרגירי חרדל
הוראות הכנה:
את גרגירי החומוס יש להשרות במים למשך הלילה.
טוחנים את גרגירי החומוס יחד עם שאר המרכיבים במערבל מזון,
כולל קפסולה ספירולינה מופשרת, עד ליצירת עיסה אחידה.
מרפדים תבנית אפייה עם כף שמן קוקוס.
יוצקים ומשטחים קציצות על גבי המשטח.
אופים למשך 15 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
טיפ:
מומלץ לשלב עם טחינה דיטוקס מועשרות בוויטמין K וכלורופיל (מתכון בקטגוריה "ממרחים" בספר ה-100 לחיטוב וירידה במשקל)
מתכון לסביח חצילים לצד צ'יפס זוקיני
סביח מלכותי לצד צ'יפס זוקיני. צילום: אביבית אבירם, תכנית המלוכה
מצרכים:
חצי חציל פרוס
2 ביצים קשות (הערת העורכת: מומלץ ביצי חופש אורגניות)
פרוסות מלפפון
פרוסות עגבנייה
עלי תרד או 2 חופני ירוק אביבית
פיתה מחיטה מלאה/כוסמין
2 כפיות שמן קוקוס
תבליני מלכות: קורט מלח ורוד ופלפל שחור גרוס עבה (שילוב מנצח להגברת פירוק תאי שומן כפי המופיע בספר ה-100 שלי)
להכנת הצ'יפס: יחידת בטטה או קישוא/זוקיני
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בכפית שמן קוקוס.
מפזרים פרוסות חציל חתוכות ומברישים בכפית נוספת של שמן קוקוס.
צולים למשך 10 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות, מעלים את הטמפרטורה ל-210 וצולים 5 דקות נוספות.
2 אפשרויות להכנת הצ'יפס:
חותכים את הקישוא או הבטטה ל"גפרורים" (רצועות דקות) ומטגנים בשמן קוקוס למשך 12 דקות על להבה נמוכה ועם מכסה תואם סגור.
או
אופים את ה"גפרורים" בתבנית משומנת עם כף שמן קוקוס למשך 15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
בצלחת הגשה מניחים פיתה כוסמין עם פרוסות חציל, ביצה קשה, ירקות לבחירה ומעל עלי תרד או ירוק אביבית ומגישים לצד צ'יפס לבחירה.
טיפ:
מומלץ לשלב עם אחד הרטבים על טהרת המלכות:
פסטו, טחינה ירוקה/אדומה או סחוג
אהבתם את המתכונים?
זו רק טעימה ממה שמחכה לכם בספר הדגל שלי –
ספר המלכות – 100 מתכונים מותאמים לחיטוב וירידה במשקל!
עם מגוון רחב של מנות קלות עשירות בטעם ובעיקר כאלה
שלא מרגישים כמו "דיאטה",
תוכלו לשדרג את שגרת האכילה שלכם ממחר בבוקר.
ככל שתשלבו יותר מתכונים מותאמים מהספר,
תוכלו לחוות ירידה מהירה במשקל בצורה טבעית, טעימה ומהנה!