INS25_Fly
GOODMUV_Fly

מרק שהוא ארוחת בריאות שלמה בסיר אחד

מאת: - מטפלת נטורופתית, מתמחה בתזונה טבעית לחיים מאוזנים
מרק עם ירקות ועדשים בשילוב אטריות, שמספק לנו חלבון מלא והרבה בריאות

מרק שהוא ארוחת בריאות שלמה בסיר אחד. צילום: מורן זוהר

Jeliat_In

עוד כשהייתי ילדה, הקריטריון שלי לבית קפה טוב היה כזה שמגיש מרק ב-10 בבוקר ולא משנה אם זה חורף או קיץ.

עכשיו תראו, מרק זה הכי פשוט.

אל תסתבכו עם זה יותר מידי.

תישארו עם התבלינים שהטבע נתן לנו, כמו בצל, שום, קינמון וכורכום, ולא תאמינו כמה שאין צורך באבקות מרק, מחיות מוכנות ורסקים משומרים למיניהם.

למתכונים נוספים למרקים בריאים:

דואט כרובית וברוקולי

מרק ירוקים לעונת המעבר

מרק קישואים עשיר בטעמים ודל בפחמימה

סיר מרק. צילום: מורן זוהר

סיר מרק. צילום: מורן זוהר

מתכון למרק שהוא ארוחת בריאות שלמה בסיר אחד

מצרכים:

2 כפות של שמן זית

כרישה (החלק הלבן)

בצל לבן

3 גבעולי סלרי

4 גזרים

4 תפוחי אדמה

כוס וחצי של עדשים ירוקות

4 שיני שום

2 עגבניות טריות מרוסקות

מיץ מלימון אחד

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

כוס וחצי של אטריות (אפשר לבחור באטריות מקמח מלא או כוסמין, או כל סוג אחר שאוהבים)

לתיבול:

2 כפות כורכום

2 כפות קינמון

כף טימין יבש

כף כמון

פלפל ומלח, לפי הטעם

לא חובה אבל משדרג: כף גדושה של זרעי שומר

הוראות הכנה:

קוצצים את כל הירקות מראש – כדי שהבישול יהיה נעים וזורם.

מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הכרישה והסלרי ומאדים עד להתרככות.

מוסיפים את הגזרים ותפוחי האדמה, ולאחר מכן את השום.

מכניסים את העדשים לסיר, מערבבים, ומוסיפים מים עד כיסוי.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, עשבי התיבול והתבלינים. מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה.

מוסיפים את האטריות ומבשלים כ-10 דקות נוספות עד שהן מוכנות.

מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

צרו קשר עם מורן זוהר - stay fit



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו