Yonik_FlyR
Yonik_FlyL

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי

מאת: אביטל סבג - מחברת רב המכר ״חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן״, חוקרת, מרצה מטפלת בתזונה ורפואה סינית עתיקה, מנהלת את מרכז זן קואן אום בהוד השרון
זמן קריאה: < 1 דקה
אוהבי הפטריות היכונו לחוויה מרגשת של טעמים!

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי. צילום: בבי חורש סבג

INS25_IN

מרק המשלב בין טעמי האדמה העמוקים של פטריות לבין המרקם הקרמי והאגוזי של ארטישוק ירושלמי, מה שהופך אותו למעדן מושלם.

הוא פשוט להכנה, מלא בערכים תזונתיים, ויכול להוות ארוחה קלה בפני עצמו או תוספת נהדרת לכל שולחן.

הכינו כף ותתכוננו להתאהב!

למתכוני מרקי בריאות נוספים:

מרק ירוקים לעונת המעבר

מרק שמנצח כאבים כרוניים

שני מתכונים למרקים מאיצים מטבולית

מתכון למרק פטריות וארטישוק ירושלמי

מצרכים:

2 פרסות

5 פטריות פורטבלו, 5 ארנצ'י, 5 יער

כוס פטריות שימג'י

חצי קילו ארטישוק ירושלמי

3 שיני שום

כף אגוז מוסקט מגורר או אבקה

כפית פלפל

2 כפיות קארי

כפית מלח גס

כף שמן זית

סיר מרק

מים מעל גובה המצרכים כ-3 ליטר

הוראות הכנה:

שוטפים את הפרסה, קוצצים ומערבבים בקערית יחד עם התבלינים.

מאדים קלות את הפרסה הקצוצה בסיר המרק יחד עם כף שמן זית.

קוצצים את הפטריות, שוטפים היטב את הארטישוק הירושלמי וקוצצים גם אותו.

מוסיפים לסיר יחד עם התבלינים והמים ומרתיחים.

לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לפחות למשך שעתיים.

לאוהבים מרקים בעלי טקסטורה חלקה, כדאי לגרוס את המרק.


המתכון לקוח מתוך סדנה במסגרת קורס הבישול "זן מסביב לשולחן" של אביטל סבג. ניתן לקרוא על הסדנה כאן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו