מרק מיסו טעים במיוחד עם ג'ינג'ר ולימונית
את המרק הטעים והמחזק הזה מומלץ להגיש עם סלט ודגנים.
המתכון לקוח מתוך הספר "דיאטה סקסית משגעת – תוכנית מהפכנית להרזיה, ניקוי רעלים ובריאות טובה", והוא באדיבות קפה קנדל, ניו-יורק, www.candlecafe.com.
שימו לב – המתכון כתוב בלשון נקבה, מכיוון שזוהי לשון הספר הפונה לנשים (גם גברים ייהנו מהמתכון, כמובן).
מחפשים עוד מרקים טעימים ובריאים? הנה כמה הצעות:
שני מתכונים למרקים חורפיים מאיצים מטבולית
מתכון למרק מיסו עם ג'ינג'ר לימונית
מצרכים ל-8-6 מנות:
8 כוסות מים
גבעול לימונית, קטום וקצוץ דק
1 כפית שמן שומשום
1 כוס בצל צהוב או לבן חתוך לשניים ופרוס דק
2 כפות שורש ג'ינג'ר קצוץ
¾ כוס מיסו לבן
1 כוס פטריות אנוקי, לקישוט
1 כוס בצל ירוק, קצוץ דק (החלק הירוק בלבד), לקישוט
הוראות הכנה:
הביאי לרתיחה את המים והלימונית.
הקטיני את האש ובשלי על להבה נמוכה במשך 15 דקות.
זרקי את הלימונית.
סנני את המים ושמרי אותם.
חממי את השמן במחבת ואדי את הבצל והג'ינג'ר במשך כ-10 דקות, עד שהבצל הופך שקוף.
העבירי לסיר מרק והוסיפי את המים ששמרת.
הביאי לרתיחה, הקטיני את האש ובשלי במשך 5 דקות, ללא כיסוי, על להבה נמוכה.
כבי את האש וערבבי פנימה את המיסו.
חלקי את המרק לקעריות, קשטי בפטריות אנוקי ובצל ירוק והגישי מייד.