מרק לחורף: מרק מיסו עם אטריות קישוא ופטריות שיטאקי
הגשם שמטפטף והקור בחוץ גרמו לנו לפתוח את הספר "דיאטה סקסית משגעת", לחפש בין הדפים, ולהוציא במיוחד עבורכם את המתכון הנהדר הזה לחורף: מרק מיסו אחד הטובים שטעמנו.
המתכון באדיבות צ'אד סארנו, www.rawchef.com, והוא בדיוק מה שצריך ליום חורפי.
למתכוני מרקים בריאים נוספים לחורף:
שני מתכונים למרקים חורפיים מאיצים מטבולית
מתכון מרק לחורף: מרק מיסו עם אטריות קישוא ופטריות שיטאקי
מצרכים ל-4 מנות:
½ כוס מיסו שעורה כהה (המיסו נמכר באריזות שונות על-פי הצבעים מצהוב בהיר עד לחום כהה. ככל שהמיסו כהה יותר כך טעמו יותר דומיננטי וחזק)
4 כוסות מים חמימים
½1 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ
2 שיני שום
2 כפות שמן שומשום
½ כף סויה – שויו
¼ כפית פלפל אדום חריף
1 זוקיני, מקולף ומגורר בעזרת פורס ירקות ספירלי
9-8 פטריות שיטאקי, ללא גבעולים, פרוסות דק-דק ומושרות ב-1 כף שויו ו-1 כף שמן זית
2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק
הוראות הכנה:
שימי בבלנדר את המיסו, המים החמימים, הג'ינג'ר, השום, שמן השומשום, רוטב שויו והפלפל האדום החריף, וערבבי במהירות גבוהה.
צקי את המרק באיטיות דרך מסננת דקה.
היזהרי שלא ליצור קצף.
להגשה, חלקי את המרק לקערות ופזרי מעל בחלקים שווים את שאר המרכיבים.
הגישי את המרק כשהוא חמים.
המתכון למרק מיסו מתוך הספר "דיאטה סקסית משגעת – תוכנית מהפכנית להרזיה, ניקוי רעלים ובריאות טובה", בהוצאת פוקוס.