מרק כתום נהדר
איך שמתחיל להתקרר בחוץ, מתחשק לנו מרק טעים וחם, אז השגנו לכם את אחד המתכונים האהובים מהספר של חלי ממן למרק כתום נהדר.
מתכונים למרקי בריאות נוספים:
3 מרקים חמים לימים קרים (מתכונים בתחתית הכתבה)
מתכון מרק כתום
רכיבים ל-6 מנות:
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
מעט פלפל ירוק חריף קצוץ דק
3 גזרים קצוצים
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
150 גרם דלעת חתוכה לקוביות
1/2 כוס עדשים כתומות
6 כוסות ציר ירקות או מים
רצועת קליפת לימון באורך 5 ס"מ
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל שחור
הוראות הכנה
מחממים שמן זית בסיר, ומאדים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
מוסיפים את הפלפל החריף.
מאדים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לסיר את הגזרים, הבטטה, הדלעת והעדשים.
מוסיפים את ציר הירקות או המים ואת קליפת הלימון.
מתבלים ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהירקות רכים, כ-30 דקות.
מדי פעם פותחים את הסיר, ומסירים בעזרת כף את הקצף שמצטבר.