Eat12MiniSite_Migdal
Eat12MiniSite_Migdal

מרק כתום נהדר

מאת: המתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
מתקרר, מתקרר, אז.. מרק! טעים, מזין ופשוט נהדר
מרק כתום מתוך ספר הבישול של חלי ממן. צילום: סיון ציפורין

מרק כתום מתוך ספר הבישול של חלי ממן. צילום: סיון ציפורין

איך שמתחיל להתקרר בחוץ, מתחשק לנו מרק טעים וחם, אז השגנו לכם את אחד המתכונים האהובים מהספר של חלי ממן למרק כתום נהדר.

מתכונים למרקי בריאות נוספים:

מרק עדשים

3 מרקים חמים לימים קרים (מתכונים בתחתית הכתבה)

Eat12MiniSite_Inside

מרק מאש בריא ומשביע

מתכון מרק כתום

רכיבים ל-6 מנות:

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ

מעט פלפל ירוק חריף קצוץ דק

3 גזרים קצוצים

1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות

150 גרם דלעת חתוכה לקוביות

1/2 כוס עדשים כתומות

6 כוסות ציר ירקות או מים

רצועת קליפת לימון באורך 5 ס"מ

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

מחממים שמן זית בסיר, ומאדים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.

מוסיפים את הפלפל החריף.

מאדים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים לסיר את הגזרים, הבטטה, הדלעת והעדשים.

מוסיפים את ציר הירקות או המים ואת קליפת הלימון.

מתבלים ומערבבים היטב.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהירקות רכים, כ-30 דקות.

מדי פעם פותחים את הסיר, ומסירים בעזרת כף את הקצף שמצטבר.

 

השאירו תגובה: