BODY_B_FLYL

Powered by WP Bannerize

MY_P_FLYR

Powered by WP Bannerize

מרק בריאות

מאת: צביקה קורן מרצה ומנחה סדנאות בנושאי תזונה טבעית ואורח חיים בריא.

חומרים:

חצי כוס דגן: אורז מלא, או כוסמת, דוחן, קינואה, או כף אחת מכל אחד מהם.
כף עדשים אדומים.
ירקות: בצל, סלק, גזר, קולרבי, תפוח אדמה, בטטה, שומר, כרישה, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, תירס,
קישואים,כרובית, ברוקולי (לא חייבים הכל).

אופן ההכנה:

מבשלים את הדגן והעדשים (רצוי להשרות 2-4 שעות קודם) עם 2 כוסות מים למשך כרבע שעה.
בתחילת הבישול מוסיפים תפ"א, בטטה, סלק ושורש פטרוזיליה וסלרי.
לאחר כרבע שעה מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עוד 20-30 דקות.
בסוף הבישול אפשר להוסיף מעט מיסו, או רוטב סויה ועלי פטרוזיליה קצוצים.
אפשר להוסיף כפית/כף שמן זית וקצת זעתר טבעי לפני ההגשה.
הערה: אין צורך בתוספת של מלח, או תבלינים חריפים. כדאי להתענג על הטעם הטבעי של הירקות השורשיים.

השאירו תגובה: