ECO_3
ECO_3

מרק אפונה ביתי ומפתיע

מרק בריא, מחמם ועשיר בטעם שמתאים לכל ארוחה חורפית

מזג האוויר עושה חשק למרק משובח ומלא טעם. פרגנו לעצמכם מרק אפונה מעולה

חומרים  לסיר  5 ליטר:

1/2 ק"ג אפונה יבשה חצויה מושרת בקערה עם הרבה מים למשך לילה

2 בצלים קצוצים

ECO_3_250

3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות

גבעולי ועלי סלרי שטופים היטב וקצוצים

זר כוסברה/ פטרוזיליה שטופה וקצוצה

3 שיני שום פרוסות

מלח/ פלפל שחור גרוס

2 כפות כמון

1 כף מחית צ'יפוטלה

3 שרוולי ציר מרק מרוכז או 3 כפות של אבקת ציר

מים רותחים לתכולת הסיר

מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן את הירקות ללא עשבי התיבול הקצוצים כ-10 דק'.
  2. מוסיפים את האפונה המסוננת עם מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.
  3. מוסיפים את גבעולי ועלי הסלרי, ומתבלים עם כל התבלינים.
  4. מבשלים עד התרככות בסיר מכוסה על להבה נמוכה – בערך שעתיים וחצי.
  5. מתקנים טעמים. מכבים את האש ואז מוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה הקצוצה.
  6. מומלץ להגיש עם פרוסות בגט קלויות מרוחות בחמאה ושום.

 

המתכון באדיבות רשת spices; את כל  המוצרים להכנת המתכון ניתן להשיג בסניפי רשת spices או באתר http://www.spicesonline.co.il/

השאירו תגובה: