Trima_saffron

Powered by WP Bannerize

Trima_HAIR

Powered by WP Bannerize

מרק אפונה ביתי ומפתיע

מרק בריא, מחמם ועשיר בטעם שמתאים לכל ארוחה חורפית

מזג האוויר עושה חשק למרק משובח ומלא טעם. פרגנו לעצמכם מרק אפונה מעולה

חומרים  לסיר  5 ליטר:

1/2 ק"ג אפונה יבשה חצויה מושרת בקערה עם הרבה מים למשך לילה

2 בצלים קצוצים

3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות

גבעולי ועלי סלרי שטופים היטב וקצוצים

זר כוסברה/ פטרוזיליה שטופה וקצוצה

3 שיני שום פרוסות

מלח/ פלפל שחור גרוס

2 כפות כמון

1 כף מחית צ'יפוטלה

3 שרוולי ציר מרק מרוכז או 3 כפות של אבקת ציר

מים רותחים לתכולת הסיר

מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן את הירקות ללא עשבי התיבול הקצוצים כ-10 דק'.
  2. מוסיפים את האפונה המסוננת עם מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת.
  3. מוסיפים את גבעולי ועלי הסלרי, ומתבלים עם כל התבלינים.
  4. מבשלים עד התרככות בסיר מכוסה על להבה נמוכה – בערך שעתיים וחצי.
  5. מתקנים טעמים. מכבים את האש ואז מוסיפים את הכוסברה/פטרוזיליה הקצוצה.
  6. מומלץ להגיש עם פרוסות בגט קלויות מרוחות בחמאה ושום.

 

המתכון באדיבות רשת spices; את כל  המוצרים להכנת המתכון ניתן להשיג בסניפי רשת spices או באתר http://www.spicesonline.co.il/

השאירו תגובה: