ממרח אגוזי מקדמיה
מקדמיה במקום גבינה? כן, וזה אפילו יותר טעים ממה שאתם חושבים.
חג השבועות בפתח, ויחד איתו מגיעים שלל מתכוני גבינות, עוגות שמנת ופשטידות. אבל מי אמר שחייבים חלב כדי להרגיש חג?
דווקא עכשיו זה הזמן להכיר אלטרנטיבות בריאות, טבעוניות ומפנקות לא פחות – כמו הממרח הזה, שעשוי מאגוזי מקדמיה ועוד כמה רכיבים מזינים.
בלנדר טוב ודקה של השקעה – ויש לכם ממרח ביתי עם שפע של שומנים טובים, מינרלים וטעם חלומי.
למתכוני ממרחים בריאים נוספים:
ממרח ארטישוק ובזיליקום מאיץ מטבולית
כריך טבעוני עם ממרח עדשים כתומות
מתכון לממרח אגוזי מקדמיה
מצרכים:
כוס של אגוזי מקדמיה קלופים (מומלץ להשרות במים למשך לילה לריכוך ואחר-כך לסנן מהמים)
1 כף שמרי בירה
1 כף מיץ לימון טרי
פיסת בצל סגול
3/4 כוס מים
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
לערבל הכל בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
לטעום ולשפר את הטעם (הוספת מלח או הלימון), לפי הצורך.
לאחסן בצנצנת זכוכית, ליצוק מעל שמן זית ולפזר מעל תערובת זעתר ישראלי.