ממרח דלורית צלויה ושום קונפי
לקראת חג השבועות, זה הזמן לתת מקום של כבוד לירקות – והדלורית בהחלט ראויה למעמד הזה.
הכנו לכם ממרח טבעוני בריא וחגיגי, עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים.
מושלם לטבעונים, לנמנעים מגלוטן ולכל מי שאוהב לאכול טוב – וגם להרגיש טוב.
למתכוני ממרחים בריאים נוספים:
מתכון לממרח דלורית צלויה ושום קונפי
מצרכים:
דלורית שלמה
4 כפות שמן זית
2 כפות מייפל
תבלין עלים מיובשים לטעמכם: רוזמרין / אורגנו / טימין
8 שיני שום קונפי
2 כפות שמן זית של השום קונפי
3 כפות גדושות קמח שקדים
כף חומץ בלסמי מרוכז
פלפל
מלח
הוראות הכנה:
ראשית, מחממים תנור ל-165°C.
חוצים את הדלורית לשניים ומנקים אותה מגרעינים.
פורסים נייר אפייה על גבי תבנית, ומניחים את הדלורית על נייר האפייה כשקליפתה כלפי מטה.
חורצים את הדלורית עם סכין לרוחב ולאורך.
מעל כל חצי דלורית מפזרים כף מייפל, 2 כפות שמן זית, פלפל, מלח ותבלין עלים מיובשים, לטעמכם.
אופים למשך כשעה, עד שהדלורית רכה וצרובה מלמעלה.
כעת ניתן לגשת ישירות להכנת הממרח, או לשמור את הדלורית במקרר, עד ההכנה.
מגרדים את בשר הדלורית מתוך הקליפה באמצעות כף, ומעבירים למעבד מזון.
מוסיפים 8 שיני שום קונפי, 2 כפות שמן זית של השום קונפי, חומץ בלסמי וקמח שקדים.
טוחנים בפולסים עד לקבלת ממרח סמיך.
במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט שמן זית או מים.
מתבלים בפלפל ומלח, לפי טעמכם, ומתענגים.
הצעת הגשה חגיגית לשולחן שבועות. צילום: אביטל שפר
רוצים להזמין קרקרים בריאים שיילכו נהדר עם המתכון? קרקרים, גרנולה, עוגיות ועוד מגוון מוצרי אפייה בריאים מחכים לכם באתר של דני וגלית.