ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

RONY_FLYR

Powered by WP Bannerize

מלאי קופטה טבעוני

מאת: עדן פלד, הולותרפיה, נטורופתיה, הרבליזם קליני

במתכון הזה כרוכה השקעה מסוימת, אך הרווח הוא ללא תחליף! מתכון שהרכבתי מאהבה גדולה למלאי קופטה, סיבוב ארוך בהודו תוך כדי אכילת מלאי קופטה מכל הסוגים והצבעים והמון ידע בתזונה, טבעונות ובישול. לא רק הנאת האוכלים ממנו היא הדבר, אלא גם ההרגשה של מי שמכין את המתכון, שלרגע משתווה להרגשת המאמות של פעם, שהיו משקיעות בכל מנה את כל גודל ליבן.

מצרכים לקציצות (קופטות):

סולת כוסמין אורגנית מנופה וטחונה באבן ריכיים – כי אין תחליף!
כעשרה תפוחי אדמה אדומים (סופגים יותר את הרוטב)
תבלינים: כורכום, כמון, הל, קינמון, פפריקה, זרעי כמון, זרעי כוסברה ומלח סלעים
שמן קוקוס, שמן זית
גרעיני חמניה, אגוזי קשיו וכדומה

מים

מצרכים לרוטב:

ירקות מתחלפים: קישוא, דלעת, עגבניות, בצל, שום, גזר ועוד
ארבע עגבניות
קרם קוקוס
שמנת אורז/ סויה/ קרם קוקוס נוסף
תבלינים: כאמור + קורט אגוז מוסקט, צ'ילי חריף למי שמעונין ועוד כיד הדמיון וכשפע חנות התבלינים
כוסברה- רבע צרור

אופן ההכנה של הקופטות:

1.את תפוחי האדמה לבשל ולמעוך למחית. להוסיף את התבלינים והשמנים ולערבב. רצוי לחכות מעט עד שיתקרר, כי לאחר מכן יגיע שלב הכנת הקציצות ורצוי שהעיסה לא תהיה רותחת.

2.כעת משהתקררה העיסה, ניתן להוסיף מים ואת הגרעינים והאגוזים – כשתי כוסות ולערבב כוס וחצי של סולת, ולהוסיף בהדרגה אם צריך עוד. לשים לב, כאן טמון הסוד- הסולת מתנפחת, ואם נמהר ונערבב את העיסה בהמון סולת, הקציצות יהיו חסרות אוויר וחיים, וגם קשות ולא טעימות כלל. ערבבו בעדינות תוך כדי שמירה על המרקם העדין והאוורירי- זכרו, בקופטות טבעוניות אין נוכחות של גבינה שמאווררת את הכל יחד. ברגעי חירום אפשר להוסיף קרם קוקוס או חלב טבעוני כלשהו על מנת לאורר את העניין.

להכין מהעיסה כדורים ולשים על תבנית משומנת, להכניס לתנור לחום בינוני כעשרים דקות.

 

הרוטב:

את הרוטב ניתן להכין בסיום הכנת הקציצות, בעודן בתנור. מבשלים את הירקות לאחר טיגון הבצל בשמן קוקוס או בישולו, בהוספת שתי כוסות מים ואת התבלינים והשמנים. כמה ירקות? ככל שתרצו, זה מה שיקבע את סמיכות הרוטב. בסיום הכנת התבשיל- טחנו בבלנדר יד או בלנדר רגיל את התבשיל לכדי בלילה אחידה.

 את הקופטות רצוי לשים בצד עד מועד הארוחה, ולערבבם ברוטב ממש לפני ההגשה, אחרת הן נהיות רכות מדי.

 

בתיאבון!

 

עדן פלד

השאירו תגובה: