מיצים ירוקים או שייקים ירוקים - מה עדיף?
במאמר הקודם שפרסמנו מתוך הספר "דיאטה סקסית משגעת", מדברת כריס קאר בשבחם של המיצים הירוקים, ומה לגבי השייקים? ומה בעצם ההבדלים?
זה מה שיש לה להגיד…
תתחילי לערבב, מותק!
דרך מצוינת נוספת להשיג תזונה נוזלית, היא להכין שייקים ירוקים וטעימים מפירות וירקות.
השייקים קלים להכנה ואינם מחייבים הכנה רבה וניקוי ממושך.
בנוסף, כדי להכין אותם את צריכה מכשיר חשמלי אחד בלבד – בלנדר!
ההבדל בין מיץ לשייק הוא שהשייק כולל גם את הציפה, ולכן, הוא מכיל את כל הסיבים הנהדרים של הפירות והירקות שבו.
המבנה התאי הקשה שלהם מתפרק לחתיכות זעירות שהגוף יכול לעכל ולספוג בקלות.
השייק הוא בעצם פצצה של תזונה מיטבית
השייקים מאזנים את רמות ה-pH והסוכר בדם ואילו הסיבים עוזרים לספיגת הרעלים.
תוכלי להוסיף לשייקים שומנים טובים, אבקות איכותיות של חלבון צמחי וזרעים טחונים של פשתן וגרעיני צ'יה.
שייקים משביעים יותר ממיצים ומספקים אנרגיה רבה יותר.
בימים שבהם אני זקוקה למזון מנחם עשיר וקטיפתי, אני מכינה לעצמי שייקים.
איך מכינים?
יש מיליון דרכים להכנת שייק ויותר ממיליון מתכונים ברשת.
המתכון החביב עלי ביותר נקרא "הגורו הירוק".
תמצית החוכמה בכוס אחת!
המרכיבים שלו פשוטים:
- אבוקדו
- מי קוקוס (או מים מטוהרים)
- מלפפון
- חסה ערבית
- אגס או בננה
- מעט סטיביה (או אגבה)
- טיפה קינמון או קקאו
- 60-30 גרם של תוסף E3Live
כשאת מכינה שייקים, רצוי שתאמצי את היחס 3:1 בין הירקות לפירות, שעליו המלצתי גם למיצים.
בקיץ, כדאי להשתמש בפירות יער, שכן האינדקס הגליקמי שלהם נמוך (להעשרת הטעם, אחסני אותם במקפיא).
אפונה ירוקה מתוקה/ריחנית ונבטי חמניות הם רכיבים אדירים!
יש בהם שפע של חמצן וחלבון.
האפשרויות החביבות האחרות כוללות תרד, קייל וחסה אדומה.
למאמרים קודמים בנושא שייקים:
הכינו את הבלנדר: מתכונים לשייקים ירוקים
שייקים ירוקים: מנה גדושה של נוגדי חמצון
סחיטה לעומת ערבוב
האם סחיטה עדיפה על ערבוב?
אני ממליצה לך לכלול את שתי הפעולות ברפרטואר השבועי שלך.
שתיהן נהדרות, אבל מיץ סחוט יספק לך אנרגיה מהירה יותר, שכן שייק נספג בגוף לאט יותר ומחייב אותו לעבוד מעט קשה יותר.
באופן אישי, אני סוחטת מיצים יותר משאני מערבבת שייקים.
בשבוע ממוצע אני סוחטת מיצים בתדירות של 5-4 פעמים בשבוע, ובשאר הימים אני שותה שייקים.
מיצים גורמים לי להרגיש קלה יותר ומעניקים לי תחושת רוויה משמעותית יותר בבוקר.
ארוחת הבוקר היא למעשה ארוחה ששוברת את צום הלילה, ולכן, אני מעדיפה לעשות זאת עם מיץ, שמעניק לגוף שלי זמן רב יותר לניקוי והתחדשות.
עם זאת, אני לא רוצה להשמיץ את השייקים הירוקים, שכן אין ספק שהם משביעים יותר. הם נשארים במערכת זמן רב יותר ובנוסף, זמן ההכנה שלהם קצר יותר.
יתרון נוסף לשייקים – קל יותר "למכור" אותם לספקנים
ב-2009, נסעתי לניו אורלינס עם חבריי מארגון Urban Zen Foundation כדי לסייע לנשים שניצלו מסופת ההוריקן "קתרינה".
שהינו שלושה ימים באצטדיון הסופרדום, שהפך לזמן קצר למקום של ריפוי, אהבה והפעלה באמצעות יוגה, עיסויים ועוד.
הכנתי שייקים – כ-7,000-5,000 כוסות של נוזל האהבה!
המתכון היה פשוט:
- מלפפון
- מלון
- גבעול מנתה
- מעט אגבה
- קרח
בדרך כלל, אני לא נוהגת להוסיף ממתיק למתכון כזה, אבל הנשים שהיו שם היו רגילות לסוכר, לתבלינים חריפים ולחומרים מלאכותיים ומזיקים.
כתוצאה מכך, רבות מהן סבלו מבעיות בריאות.
המטרה שלי הייתה ללמד אותן שפירות וירקות אמיתיים עשויים להיות טעימים להפליא.
אם הוספת הממתיק עזרה לי לעשות את זה, אני מרוצה!
בסופו של דבר, הופתעתי ממספר הנשים שחזרו אליי בפעם השנייה והשלישית לקבל מנה נוספת.
אני לא חושבת שהייתי מצליחה לפתות רבות מהן עם מיץ ירוק מעלים כהים.
לסיכום
מוסר ההשכל של הסיפור הזה הוא ששייקים טעימים יכולים להיות העוזרים הערמומיים והיעילים שלך כשתנסי לשכנע את המשפחה שלך לשתות משקאות בריאים.
בקיצור, עשי את מה שמתאים לך וללוח הזמנים שלך.
שתיית מיצים או שייקים בריאים תשנה את חייך.
לכן, אין זה משנה אם תסחטי או תערבבי. העיקר שתיהני!