himalayaKrem_Fly
bari14_Fly

מגש ירקות צבעוני בתנור

מאת: אודי ואושר
זמן קריאה: < 1 דקה
bari14_In

המתכון הכי קל בעולם
אחד המסרים שחוזרים אצלנו בכל הרצאה, סדנה או סתם פגישה, הוא שבכל קניה בסופר או אצל הירקן, תגוונו ותקנו כמה סוגים שונים של ירקות שישבו במקרר.

מסר נוסף אותו אנחנו אוהבים להדגיש הוא כמה קל ופשוט להשתמש בתנור הביתי.

המתכון הזה משלב את שני המסרים בצורה מושלמת! חותכים ירקות, מתבלים בצורה מינימלית ושולחים לצלייה בתנור בחום גבוה. התוצאה מרהיבה וצבעונית ותקשט לכם את שולחן החג בצורה מושלמת.

כמובן שהמתכון מתאים גם לכל ימות השבוע! כמה כיף שיש ירקות צלויים בתנור שיושבים במקרר.. אפשר להכניס אותם לסלטים, לכריכים, או סתם לאכול אותם כתוספת חמה או קרה.

כמה הערות
ניתן להחליף ולגוון בירקות.
ניתן לגוון בעשבי התיבול.
ניתן לגוון ברוטב – אפשר גם להשתמש בסויה, בלסמי, שמנים שונים וכו'.
כל גיוון יתן תוצאה שונה ולכן המתכון הזה יכול להוות בסיס לאינספור מתכונים שונים במהלך השנה.
מגש ירקות בתנור

מצרכים:

2 יח' זוקיני – חתוכים לקוביות
10 יח' צנוניות – חצויות
1 ראש שום – קלוף ומפורק לשיניים
1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים
15-20 יח' עגבניות שרי שלמות
חתיכת דלעת (400 גרם) – חתוכה לקוביות
תערובת תיבול:

שליש כוס שמן זית עדין
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית שטוחה פלפל שחור
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
מערבבים בקערה רחבה את הירקות החתוכים עם תערובת התיבול.
מעבירים למגש אפייה וצולים במרכז התנור 30-40 דקות עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.

 

תוכלו להתרשם מעוד מתכונים בריאים וטעימים של אודי ואושר בכנס הקרוב "אוכלים בריא 11" 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו