supherb_Fly
himalayaKrem_Fly

מאפינס מעולים מקינואה

מאת: אורלי גרובר, ZEBARIE
זמן קריאה: < 1 דקה
המאפינס האלו עשויים רק מרכיבים טבעיים, והם יוצאים פשוט מושלמים! הקינואה המבושלת מקנה להם רכות ועסיסיות, בנוסף להרכב החלבוני המלא שלה!
himalayaKrem_IN

מאפה המושלם לארוחת בוקר משביעה, חלבונית וגם כייפית וטעימה. זוכרים? קודם כל טעים, ואחר כך בריא.

המרכיבים

אופן ההכנה

את הקינואה יש לבשל מראש: משרים אותה לפחות שעה לפני הבישול. מסננים היטב כדי שכל הספונין, SAPONIN, שעוטפים את הגרגרים ישטפו במים (הספונין הם בעלי הטעם המר והאחראיים לכאבי הבטן – אצל מי שסובלים מהם בעקבות אכיל קינואה).

מבשלים את הקינואה בהרבה מים (כמו פסטה) עד שהגרגרים רכים אך נגיסים – מצב 'אל דנטה' – כמו ספגטי.

שוטפים קלות במים קרים להפסקת הבישול. זהו.

מערבבים היטב את כל המרכיבים, כולל הסילאן, אבל לא רת אבקת האפייה.

כשהבלילה חלקה והתנור חם מערבבים פנימה את אבקת האפייה.

מוזגים את התערובת לתבניות מאפינס או לתבנית לחם. בכל מקרה יש למזוג עד שליש מגובה התבנית.

אופים בתנור שחומם ל-230 מעלות, במשך כחצי שעה.

בודקים עם קיסם שהמאפינס מוכנים.

הגשה

מגישים עם שקדים מושרים וסילאן כזיגוג.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו