לחמניות כוסמין ביתיות - מושלמות להמבורגר
לחמניות כוסמין ביתיות מציעות טעם עשיר, מרקם אוורירי ויתרונות בריאותיים נוספים על לחמניות מסחריות.
הלחמניות הללו מומלצות במיוחד למנה של המבורגר טבעוני מפנק.
הן חזקות מספיק כדי להחזיק את כל התוספות האהובות עליכם, אך עדיין רכות ונימוחות בפה.
הכנתן פשוטה יותר משחשבתם, ואין דבר שמשתווה לריח של לחמניות טריות שנאפות בבית…
המתכון מטה לקוח מתוך קורס הבישול "זן מסביב לשולחן" של אביטל סבג.
למתכונים נוספים של לחמניות בריאות:
ללא גלוטן: לחמניות טחינה אווריריות
מתכון ללחמניות כוסמין מושלמות להמבורגר
מצרכים ל-15 לחמניות:
קילו קמח כוסמין
חצי כוס שמן זית
כף שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים – ניתן להוסיף עוד לפי הצורך
כפית מלח גס אפור
כף סירופ מייפל אורגני
הוראות הכנה:
במערבל עם מוט לישה מערבבים את הרטובים תחילה ומוסיפים בהדרגה את הקמח.
לשים את הבצק למשך 10 דקות עד שהבצק רך, ובהדרגה מוסיפים את המלח.
מניחים בקערה משומנת, משמנים את פני הבצק בכדי למנוע התייבשות, ומניחים לתפוח עד שמכפיל את עצמו – בערך כשעה וחצי.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לפי 100 גרם ללחמנייה, 15 חלקים.
לשים כל כדור, ומניחים בתבנית מעל נייר אפייה להתפחה שנייה.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות, מפזרים מעל כל לחמנייה שומשום ומלח גס אפור עם שמן זית ומייפל מעורבבים, ואופים למשך 20 דקות.
לחמניות כוסמין שיחזיקו לכם את כל התוספות. צילום: בבי חורש סבג