himalayaKrem_Fly
himalayaKrem_Fly

לחם פסטו

מאת: גילת רווה אור
זמן קריאה: < 1 דקה
לחם מפנק ששווה כל רגע של הכנה

אפשר לגוון בתוספות (גילת רווה אור)

Thymoquin_In

המצרכים

1 כף מלח

3 כוסות קמח בכל קומבינציה שהיא: אני לאחרונה משתמשת בקמח מחיטת קמוט – זן עתיק של חיטה שלא עברה שינויים גנטיים במשך אלפי שנים. אז למשל, 2 כוסות קמח חיטת קמוט וכוס קמח שיפון.

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

שמים את כל החומרים בקערת המיקסר (למשקיענים שביניכם – מומלץ לנפות את הקמח לפני הלישה), וללוש במשך חמש דקות.

מעבירים… למשטח מקומח קלות וממשיכים ללוש עוד כשתי דקות.

מחזירים לקערה ומניחים להתפחה עד שבצק מכפיל את נפחו.

לשים שוב ומתפיחים פעם נוספת.

לשים שוב ומוסיפים כף-כף וחצי של רוטב פסטו (הלחם בסדנה היה עם פסטו פטרוזיליה, שהכיל פטרוזיליה אורגנית, שמן זית, גרעיני דלעת). ו 3-4 עגבניות מיובשות חתוכות.

לשים עד שהחומרים מתאחדים. הבצק בשלב זה יהיה מעט דביק ולח בגלל הפסטו.

מניחים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה להתפחה נוספת.

אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות.

אפשר כמובן לגוון עם התוספות: אגוזים, גרעינים, תאנים מיובשות ועוד ועוד.

גילת רווה אור, יצירה טבעונית במטבח

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו