INS25_Fly
Less123_Fly

לחם בריאות מעדשים: פשוט ומפתיע בטעם!

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: < 1 דקה
ריח של אפייה ביתית, ערכים תזונתיים נהדרים ואפס גלוטן. מי אמר שלחם בריא לא יכול להיות שווה?

לחם בריאות מעדשים. צילום: pexels

INS25_IN

לחם בריאות בלי קמח, ובלי התפחות – רק עדשים, בלנדר ותנור.

מתאים לטבעונים, לנמנעים מגלוטן, לנשים בגיל המעבר ולכל מי שרוצה ליהנות מתזונה נקייה, טבעית וטעימה.

נסו ותיהנו…

למתכוני לחמי בריאות נוספים:

לחם קינואה-צ'יה

לחמניות קלילות ומהירות הכנה מקמח כוסמין מלא

לחם ללא גלוטן מזרעונים וכוסמת מונבטת

מתכון ללחם בריאות מעדשים

מצרכים:

400 גרם עדשים ירוקות / כתומות (מה שיש בבית – הולך!)

רבע כוס שמן זית איכותי

חצי כוס מים

שקית אבקת אפייה

מלח לפי הטעם

אופציונלי: זעתר, או תבלין אחר שאוהבים

הוראות הכנה:

משרים את העדשים ללילה בקערה עם מים

מסננים את העדשים ומעבירים לבלנדר.

טוחנים עד שמתקבלת עיסה חלקה.

מוסיפים את המים, שמן הזית, המלח ואבקת האפייה.

בשלב זה ניתן גם להוסיף עוד תבלינים שאוהבים (אני, למשל, מוסיפה זעתר).

משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים אליה את הבלילה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-30 דקות.


המתכון ללחם בריאות מעדשים הוא חלק מגישה תזונתית המותאמת במיוחד לנשים בגיל המעבר

אם אתם מטפלים בנשים בתקופה המורכבת והמרתקת הזו של החיים, אל תפספסו את ההרצאה המשותפת של גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית קלינית, ועינת ברקן – מטפלת ברפואה סינית ויפנית, ביום רביעי ה-30.7, בכנס INSPIRATION 2025.

בהרצאה הן יצללו יחד לעומק הסימפטומים הפיזיים, המנטליים והרגשיים של גיל המעבר – ויציידו אתכם בכלים פרקטיים: תזונה מותאמת, צמחים, חליטות, דיקור, מגע ועוד.

למידע נוסף ולרישום לכנס, עברו לאתר INSPIRATION 2025

שימו לב: קוד קופון 1214 מקנה הנחה מיוחדת לגולשי האתר.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו