פסח בסטייל: דג לברק בטחינה לימונית עם קראסט שקדים פריך
מתכון חגיגי, טעים ומאוזן: פילה לברק עשיר בחלבון ואומגה 3, בטחינה גולמית איכותית וקראסט שקדים מלא טעם וקראנצ' בריא.
מנה מרשימה וקלה להכנה שאפשר ליהנות ממנה בפסח וגם בשאר ימות השנה.
חג שמח!
למתכוני חג נוספים:
לחם ללא גלוטן מזרעונים וכוסמת מונבטת
עוגת וניל ופירות העונה – ללא גלוטן
מתכון לדג לברק בטחינה ולימון עם קראסט שקדים פריך
מצרכים ל-4 סועדים:
4 נתחי פילה של דג לברק
מעט פלפל ומלח
לטחינה לימונית:
חצי כוס טחינה גולמית מסורתית
מיץ לימון סחוט מחצי לימון
חצי כפית מלח דק
לקראסט שקדים:
100 גרם שקדים פרוסים
חופן של פטרוזיליה קצוצה
כפית קליפת לימון מגוררת
חצי כפית מלח דק
רבע כפית סומק
הוראות הכנה:
לפני ההכנה, הוציאו את הלברק מהמקרר לכ-20 דקות.
הניחו נייר אפייה על תבנית, וחממו תנור ל-200 מעלות.
ערבבו בקערה את המצרכים לטחינה הלימונית עד שמתקבלת משחה סמיכה.
ערבבו בקערה אחרת את המצרכים לקראסט שקדים.
הניחו את הדגים, על גבי נייר האפייה, כשהעור כלפי מטה, ותבלו אותם במעט מלח ופלפל שחור.
מרחו את הדגים בחצי מכמות הטחינה, סדרו מעל את השקדים והדקו.
אפו בתנור עד שהשקדים זהובים והדגים מוכנים (כ-10-12 דקות).
מזגו לכל צלחת הגשה 2 כפות מהטחינה, הניחו מעל הטחינה את הדג, פזרו עוד קצת פטרוזיליה קצוצה והגישו.