Trima_saffron

Powered by WP Bannerize

ecosapp_vitamined3

Powered by WP Bannerize

לביבה - קטנה ,גדולה ,מתוקה ומלוחה אפויה

מאת: אביטל סבג
החג הזה ניקח את המסורת ליצירת שלל לביבות שונות, כאלו שנוכל להכין אותם לא רק בחג החנוכה.

כמה דברים לטבעוני המתחיל:

מה שמחליף לנו את הביצים בלביבות: שמנים שונים כמו שמן זית, שמן קוקוס, אגוזים, רסק תפוחי עץ, טחינה

ניתן ליצור שלל לביבות ולא מטוגנות , באפיה בתנור.

אם יש לך זמן וסבלנות , מיבש מזון , יעשה את העבודה נפלא אך בפי 3 זמן.

הווריאציות של הלביבות הן רק אפשרות , אתם יכולים להחליף את חומרי הגלם בכאלו שאתם מעדיפים.

יותר חשוב שתתנו לעצמכם לזרום ואל תתקבעו עם אין מוצר כזה או אחר בבית.

גם התוספת המטבל הינו אפשרות ולא חובה,

תהינו ותעשו

ואל תשכחו להזמין אותי לטעום

שלכם

בתאבון

אביטל

 

מאת:אביטל סבג-  מחברת הספר רב המכר "חמש עונות במטבח- בישול טבעוני ברוח הזן"

שפית של אוכל בריא , מרצה, לומדת וחוקרת תזונה ופילוסופיה סינית .

 

 

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות  אפויות

המצרכים הדרושים:

3 תפוחי אדמה

1 בצל

חצי כוס שמן קוקוס

כוס קמח כוסמין

כפית מלח גס אטלנטי

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כורכום

חופן אהבה

 

אופן ההכנה :

מקלפים את קליפת  תפוחי האדמה והבצל, מגררים במעבד מזון או במגררת ,

סוחטים את התערובת מהנוזלים , טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת יחד עם התבלינים והקמח.

יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות .

לביבות עדשים מונבטות ואגוזים

המצרכים הדרושים:

 

2 כוסות עדשים מונבטות

2 כוסות קינואה מבושלת

3 כפות טחינה

כוס קמח כוסמין

כפית כמון

חצי כפית קארי

כף ג'ינג'ר

2 שיני שום

חצי כוס אגוזים טחונים

רבע כוס שומשום

כפית מלח גס אפור

חופן שמחה

 

אופן ההכנה:

משרים את העדשים במים רגילים למשך שמונה שעות, מעבירים למסננת או לשקית הנבטה למשך יומיים נוספים, כל שעתיים שוטפים את העדשים בכדי שיהיו לחות כך תהליך ההנבטה מתבצע יותר מהר.

 

מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים קציצות שטוחות, מניחים על נייר אפייה בתבנית,

ואופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש. למשך חצי שעה.או במייבש מזון ל 8 שעות

 

לביבות בטטות עם חציל קלוי

המצרכים הדרושים לכמות של שני סועדים:

בטטה גדולה

חציל גדול רצוי בלאדי

4 ענפי בצל ירוק

כוס קווקר

כוס גרעיני חמנייה

כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן שומשום

חצי כפית שמן צ'ילי

כפית מלח גס אפור- אטלנטי

חופן חמלה

ליטר מים

 

אופן ההכנה:

מנקים את קליפת הבטטה , שוטפים ומחלקים את הבטטה לארבע , מכניסים לסיר עם מים  עד לגובה הבטטה ומבשלים כחצי שעה, מסננים את המים  .

על הגז מעל רשת צולים את החציל עד שקליפתו מתקשה תוך כדי הפיכתו כל פעם לצד אחר,

מצננים ובעזרת כף מוציאים את תוכן החציל לקערה , מוסיפים את הבטטה והתבלינים ומועכים בעזרת מזלג או במיקסר.

קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לתערובת יחד עם שמן השומשום,גרעיני חמניה, מערבבים, ויוצקים לתוך תבניות סיליקון של מנות אישיות.

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות , כ20-30 דקות

 

לביבות תרד ומנגולד אפויות בתנור

 המצרכים הדרושים:

 

חצי קילו תרד טרי

חבילת עלי מנגולד

2 כוסות קינואה מבושלת

3 כפות טחינה

רבע כוס קמח כוסמין

צרור בזיליקום

צרור אורגנו

כפית קארי

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח גס אפור

4 שיני שום

רבע כוס שומשום מלא

חופן אהבה

 

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את עלי המנגולד והתרד ומאדים אותם עד למשך 6 דקות, קוצצים  גס בעזרת סכין.

טורפים את הביצים ומוסיפים קמח והתבלינים עלי מנגולד והתרד ומערבבים.

קוצצים את הבזיליקום והאורגנו יחד עם השום במגימיקס ומוספים לתערובת יחד עם השומשום.

יוצרים לביבות שטוחות ומניחים מעל נייר אפייה ואופים בתנור למשך 30 דקות בחום של 200 מעלות.

מתבלים:

מתבל אסייתי

3 כפות טחינה מונבטת, רבע כוס רוטב סויה אורגני ,מיץ מלימון, ,4 עלי נענע,כוס מים, מכניסים את המוצרים במעבד מזון לקבלת מרקם אחיד, מפזרים כפית שומשום שחור  בהגשה

מתבל עגבניות זיתים

6 עגבניות בשלות ,4 שיני שום,רבע כוס זיתי קלמנטה ללא חרצן,בצל סגול,רבע כוס עגבניות מיובשות,קורט פלפל צ'ילי ,רבע כוס בזיליקום טרי ,3 ענפי בזיליקום, מכניסים את המוצרים למעבד מזון לשתי דקות שהתערובת תהיה במרקם גס ולא טחון מדי.

 

המתכונים באדיבות אביטל סבג. תוכלו להיכנס לאתר של אביטל לקבלת פרטים על סדנאות בישול שהיא מעבירה.

השאירו תגובה: