ecosupp_FLY

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

המין הרביעי: הרימון הרצוי

מאת: לימור עברון גילת, מטפלת משפחתית ומנחת קבוצות הרזיה
בילדותה למדה לימור עברון גילת שרימון זה כתם לכל החיים, אבל אחר כך גילתה שהרימון הוא אולי הדבר הכי בריא שיש כאן, ואולי בכלל. ויש גם מתכון לארטיקי רימונים שמעבירים לילדים את השפעת. חג שמח!

הרימון הרצוי

למרות שנפרדתי מאמי לעולמים לפני חמש וחצי שנים, כשמתקרבים החגים אני עדיין שומעת את קולה המתנגן וזורם מהבית לגינה שברחוב הירקון בחיפה: "תיזהרי, לימורי, מהרימונים. זה כתם לכל החיים". ואני, פתי שמנמן שכמותי, אכן ניסיתי בכל כוחי להיזהר מהרימון האכזרי, אבל תמיד: א. הייתי עם חולצות בהירות, כמעשה שטן ב. תמיד התעקש לו כתם אדמדם-בורדו להתנחל, למרות כל ניסיונותיי הנואשים ולמגינת לבה של אמי.

שנים ארוכות נטרתי לו, לרימון, על התעקשותו לסבך אותי שנה אחרי שנה, ופשוט התרחקתי ממנו. כל זאת עד לפני כמה שנים, אז נודע לי מה טראומות הילדות שלי מונעות מגופי. כי הרימון, כך מתברר, הוא מלך הבריאות. למרות שהוא לא מאד עשיר בברזל – הוא מסייע כנגד אנמיה. ואילו הצד החזק שלו באמת הם נוגדי החימצון. אותם חיילים טובים שמסייעים לנו במלחמה כנגד הרדיקלים החופשיים, שנוצרים בגוף אפילו באופן טבעי, כתוצר לוואי של תהליך הנשימה.

נגד שלשול וסרטן

זיהום אויר, סטרס, צריכת מזון מעובד ונחות, עישון ואלכוהול – מעלים באופן משמעותי את רמת הרדיקלים החופשיים בגוף, ובכך מגבירים את הסיכון ללקות במחלות כמו טרשת העורקים ואפילו סרטן. ידידנו, הרימון, עשיר בנוגדי חימצון ששמם בישראל (אבל לא רק) פוליפנולים ופלבנואידים. פעילותם העיקרית נוגעת לשמירת התאים מפני פגיעת הרדיקלים החופשיים, מפני היווצרות דלקות ומפני גורמים שעלולים להביא לקרישת דם מופרזת, שאינה רצויה.

וזה, עדיין, לא הכול. סגולותיו של הרימון חובקות תחומים: החל בהורדת לחץ דם גבוה, מניעת חמצונו של הכולסטרול הרע (כלומר, עצירת התהליך שמוביל לטרשת עורקים), הוא עוזר כנגד הזדקנות, פגעי עור, ואפילו מחזק את מערכת החיסון ומסייע במניעת מחלות חורף. הגילוי האחרון, הכמעט סנסציוני בתחום חקר הרימון, נוגע לאפשרות כי מיץ הרימון מועיל במניעה וגם בטיפול בסרטן שד וסרטן הפרוסטטה.

ברפואה העממית השתמשו בקליפת הרימון כתרופת נגד לשלשול, לטיפול בדלקות שונות במערכת העיכול ואפילו לעצירת דימומים חזקים כתוצאה ממחזור פרוע במיוחד. פעילות זו מיוחסת לטאנינים, חומרים פעילים הנמצאים ברימון בשפע, שיש להם איכות מכווצת רקמות.

אז מהי הדרך הטובה ביותר להשתמש בו, ברימון הפלא? ראשית, בעונה אפשר לאכול את הפרי כפרי. זוהי גם פעילות משפחתית נעימה: פירוק ונשנוש של רימון. על מנת להתארגן לתום העונה (הנמשכת עד סוף הסתיו), כדאי לרכוש ארגז רימונים, לקטום את הראש והזנב, לסחוט במסחטת תפוזים רגילה, לסנן ולהקפיא במתקן של קוביות קרח. 2-3 קוביות ליום ואתם אוחזים בחבילה בריאותית כוללת.

ולעצלים שבינינו: משפחת חקלאים ששמה משפחת ליבוביץ', ושמה המסחרי "האיכרים", מוכנה לעשות למענכם את העבודה. הם משווקים מיץ רימון טרי שהוקפא במשך כל השנה. המיץ טעים (טעמתי) וכשלוגמים אותו ניכרת תחושה כאילו בריאות פלשה אליך למערכת העיכול והיא עושה את עבודתה באין מפריע.

אפשר גם להוסיף רכז רימונים לחזה עוף, עם סויה ודבש, או להוסיף את מיץ הרימון לסלט פירות רענן שמוגש כקינוח בתום ארוחת חג בלתי כבדה. חברת גלידות זריזה מיהרה לפתח ארטיקי רימון שבבית הפרטי שלי רבים עליהם.

ארטיק פירות יער ורימון

מצרכים:

250 גר' פירות יער קפואים
כוס מיץ רימונים טרי
2 כפות סירופ מייפל אמיתי
מעט מלח
250 גר' יוגורט בופאלו או עיזים

אופן ההכנה:

מבלנדרים את כל החברים, מחלקים למתקני ארטיק, מקפיאים ואוכלים כקינוח בריא ויוקרתי.
ילדים עם שפעת שאינם מוכנים לאכול דבר יודו לכם על הארטיק הזה, כי:
א. הוא ימגר את החיידקים
ב. יוריד את החום

 

לימור עברון גילת

השאירו תגובה: