הפעם ב"טעים להכיר": הפוקוס על תמר צוק
במדור "טעים להכיר" אנחנו אוהבים להציץ לצלחות של אנשים מעוררי השראה, והפעם אנחנו מארחים את תמר צוק, מנכ"ל הוצאת פוקוס.
תמר היא לא רק מי שמובילה היום את ההוצאה שמזוהה כל כך עם בריאות ואיכות חיים – היא גם הבת של ד"ר שאול טל ז"ל, מייסד ההוצאה, שהלך לעולמו לא מזמן.
בראיון אישי שערכנו איתה, היא שיתפה על הרגע שבו הבינה שזה הזמן שלה להיכנס פנימה, לקחת אחריות, ולהוביל את הוצאת פוקוס – בדרכה.
ועכשיו הגיע הזמן להכיר את תמר דרך מה שהיא אוהבת לאכול, לבשל ואפילו דרך מה שהיא לא מוכנה לטעום.
לאורחים קודמים במדור:
תשובותיה של תמר צוק – מנכ"ל פוקוס, לשאלון של "טעים להכיר"
איזה משפט מתאר הכי טוב את הגישה שלך לגבי תזונה?
לאכול רק מזונות שקיימים בטבע וקרובים כמה שיותר לצורתם המקורית.
אם זה מגיע באריזה צבעונית ונוצצת – להתרחק מזה כמו מאש.
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
זה משתנה לפי התקופות.
לאחרונה אני מאוד אוהבת דייסת קוואקר עם קקאו, קינמון, דבש וחמאת בוטנים.
הטעם של חמאת הבוטנים מזכיר לי את אבי ז"ל, ד"ר שאול טל, שגם אהב חמאת בוטנים והדביק אותי באהבה הזו (כשם שהדביק אותי באהבות רבות).
ירשה מאביה את האהבה לחמאת בוטנים. צילום: pexels
תארי את התפריט היומי הממוצע שלך
בבוקר אני שותה שוט של גרעיני צ'יה שהושרו כל הלילה במים.
אחר כך אני שותה קפה מתובל עם כורכום, קינמון וג'ינג'ר טחון, בתוספת חלב שקדים.
בסביבות 11:00 אני אוכלת את דייסת הקוואקר שפירטתי קודם.
זה מעולה כי היא גם מזינה וגם משביעה ומחזיקה אותי לפעמים אפילו עד 16:00 (אם אני לא מספיקה לאכול צהריים).
לארוחת צוהריים אני אוכלת בשר או דג עם ירקות מבושלים משתנים.
אחה"צ אני אוכלת עלי חסה בתוספת ביצה קשה, תערובת אגוזים (שהושרו בבוקר) וזיתים.
לקינוח: פרי כלשהו. שוב, אותו עיקרון: זה מזין, משביע ומאפשר לי לאכול ארוחת ערב קלה מאוד.
לארוחת ערב אני אוכלת שתי פרוסות לחם כוסמין קל ללא סוכר עם טחינה.
פותחת את היום עם שוט גרעיני צ'יה שהושרו במים. צילום: pexels
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
אם זה טעים – זה בטח לא בריא.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות, ולמה?
כשלמדתי באוניברסיטה העברית התגוררתי במעונות.
אני לא ירושלמית, ובתקופת הלימודים השותפות שלי לדירה במעונות בירושלים היו כמו המשפחה שלי.
למדתי מהן המון.
זו הייתה למעשה ההתנסות הראשונה שלי בניהול התזונה של עצמי מחוץ לבית הוריי.
אחת השותפות שלי הייתה מכינה לזניה חלבית פשוטה מאוד, שלימים זכתה במשפחה המורחבת לכינוי "לזניית המעונות של תמר".
היא מורכבת בסך הכל משני גביעי קוטג', גבינה צהובה ורסק עגבניות, עם אורגנו וזעתר, והיא טעימה בטירוף.
כבר שנים לא אכלתי אותה בעצמי כי אני לא אוכלת מוצרי חלב, אבל במשפחה מתים עליה.
תמיד כשאני מכינה אותה אני נזכרת בדירת המעונות בירושלים, ובארוחות שהייתי אוכלת יחד עם השותפות שלי.
זאת הייתה תקופה כל כך מיוחדת.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי, ולמה?
כוסברה, וכל מאכל שמכיל כוסברה.
אני פשוט ממש שונאת כוסברה.
רמת הסלידה שלי מכוסברה לא דומה לרמת הסלידה שלי משום מאכל אחר.
אל תגישו לה מאכל עם כוסברה. צילום: pixabay
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
ליום ארוך אקח איתי בקופסה את ארוחת הביניים שלי (עלי חסה, ביצה קשה, תערובת אגוזים וזיתים) + שני תמרים עם אגוזי מלך.
לוקח שנייה להכין ומחזיק אותי טוב טוב שעות ארוכות.
מה החטא האהוב עליך?
מבחינתי כל דבר שמכיל סוכר הוא חטא.
בכל יום אני עושה עם הילדים שלי "זמן מתוק", שבו כל אחד בוחר ממתק אחד.
אני הכי אוהבת כדורי שוקולד עם קוקוס.
האם את מאמינה בנטילת תוספי תזונה?
בשילוב עם תזונה מאוזנת ועם אורח חיים בריא, כן.
האם יש משהו שהיית רוצה לשנות בתזונה שלך?
הייתי שמחה לשלב סלט ירקות בתזונה היומיומית שלי.
מאחר שאני צריכה לבשל למשפחה שלמה אני לא מגיעה לזה ומסתפקת באכילת עלי חסה שלמים (אני אפילו לא חותכת אותם כדי לחסוך זמן…).
אם וכאשר יהיה לי יותר זמן פנוי, אני מקווה שאוכל להכין לעצמי סלט ירקות מתובל כל יום.
חולמת לשלב סלט ירקות חתוך כל יום. צילום: pexels
מה המתכון המנצח שלך?
סלט ארטישוק-קינואה של לייזה פאנלים.
אני מכינה אותו כשמגיעים אורחים ותמיד קוצרת עליו מחמאות.
אם מעניין אתכם לקרוא עוד על הדרך של תמר צוק לניהול הוצאת פוקוס, ומה צפוי בהמשך – מוזמנים לקרוא את הראיון המלא איתה כאן.