ecosap_vitamin B complete

Powered by WP Bannerize

Trima_saffron

Powered by WP Bannerize

כי האדם עץ השדה

מאת: שירלי קמינגס - תזונאית טבעית, מרצה, מטפלת ומומחית בניקוי הגוף מרעלים
הקשר שבין האדם לטבע מעורר ההשראה, בריאות וחיוניות אצל כל אדם. מגע עם הטבע ואכילת מזון עונתי משפרים פלאים את איכות החיים. כמה טיפים על איך להפיק את המקסימום מפירות מיובשים ומתכון קליל לחג
מייבש מזון

לייבש בעצמכם - זו כל הבריאות, צילום: 123RF

תמיד ידעו אנשים את הקשר החשוב בין האדם לטבע. הנה ציטוט מתוך אתר ויקיפדיה:

בשנת 1884 יצאו לנטיעות לכבוד ט"ו בשבט כ-1500 אנשים מיסוד המעלה ונטעו עצים: תותים, תאנים, זיתים, רימונים ואתרוגים. בימים הבאים נוספו כאלף עצים נוספים. על מאורע זה כתב בן המושבה:

"ועוד ניטע… כי חוץ ממה שיהיה רווח גדול מהפירות… הלא גם כן נצרך לבריאות, כי האדם עץ השדה, הוא חברה אחת וזה בלא זה אין לנו חיים טובים. לזאת ראשית עיסוקנו הוא בנטיעות, כי כן הורה לנו הבורא עולם טרם כל לעסוק בנטיעות כי גם הוא עשה כן, כמו שכתוב: 'וייטע אלוהים גן בעדן.'"

כאשר ניישם את הקשר הטבעי בין האדם לטבע, נהיה בריאים, מאוזנים ומאושרים יותר.

פירות הן מזון נהדר לאדם, כיוון שמספקים אנרגיה זמינה, סוכרים טבעיים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ויטמינים ומינרלים. פירות טריים הם המומלצים ביותר ולפי עונתם.

פירות מיובשים, בשל ייבושם, ריכוז הסוכר בהם גבוה יותר ולכן מומלץ לאכול מהם במידה ולהעדיף פירות מיובשים אורגניים, כיוון שלאחרים מוסיפים חומרים משמרים (סולפיטים), המצטברים כרעלים בגופנו, לטובת חיי מדף ארוכים יותר.

אגוזים, שקדים וזרעים מספקים לנו ברזל, חלבון, מגנזיום, אבץ, אשלגן, סידן ,סלניום, אומגה 3 ושומן בריא – כמובן כל סוג והיתרונות הספציפיים שלו.

גם אותם מומלץ לאכול במידה, אך בהחלט לשלבם ביומיום בצורתם הטבעית ואף להשרותם על מנת לעורר את מלוא פוטנציאל החיות בזרע והפעלת אנזימים. ההשריה גם עוזרת לנטרול החומצה הפיטית הקיימת באופן טבעי בזרעים ובאגוזים, ועלולה להשפיע על ספיגה של ברזל, סידן ומגנזיום.

גם הוספת ויטמין C עוזרת לנטרול החומצה הפיטית. אפשר למשל להוסיף לימון סחוט טרי לטחינה, המבוססת על שומשום (טעים ובריא).

ככל שתאכלו יותר קרוב לטבע, פחות תעשייתי, יותר טרי ולפי עונות השנה, כך תשתפר איכות חייכם ורמת החיוניות תעלה.

מתכון לחג ט"ו בשבט

סלט נבטים, רוקט ותפוח עץ ברוטב שקדים

250 גרם נבטים
כ- 20 עלי רוקט
תפוח עץ מתוק, חתוך לפלחים דקים1
2 כפות חמאת שקדים
3 כפות שמן זית
1.5 כוס מיץ סחוט, למשל תפוז
כפית מולסה
כף פטרוזיליה קצוצה דק
כף עירית קצוצה דק
2 גזרים קלופים ומגוררים גס
3 כפות מים
מלח לטעם

בצנצנת קטנה מנערים את חומרי הרוטב ומשהים בקירור עד סמוך להגשה.
מעבירים את רכיבי הסלט לקערה.
מנערים שוב את הרוטב ויוצקים על הסלט, מערבבים קלות ומגישים.
ניתן לעטר בחופן זרעי חמנייה או דלעת.

שיהיה ט"ו בשבט שמח!
שירלי קמינגס – תזונאית טבעית, מרצה, מטפלת ומומחית בניקוי הגוף מרעלים

 

השאירו תגובה: