Yonik_FlyR
MyShemenBoost_Fly

ד"ר היימן: "המזון הוא תרופה"

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
כולנו יודעים שמזונות כמו סוכר לבן ומזון אולטרה-מעובד יכולים להזיק לנו. אבל מה אם נבין שהמזון שאנחנו אוכלים גם יכול לרפא אותנו? ד"ר היימן טוען שהצלחת שלנו יכולה להפוך לארון תרופות טבעי – כזה שמסייע במניעה, טיפול ואפילו ריפוי של מחלות

ד"ר היימן: "המזון הוא תרופה". צילום: pexels

MarinaArticle_IN

כולנו מכירים כבר מגיל צעיר את הציווי "ואהבת לרעך כמוך". ולמרות זאת, רבים מאיתנו מזניחים את עצמם באמצעות אכילת מזון תעשייתי באיכות ירודה הפוגע בבריאותם, גורם להם להיות שמנים וכבדים, מערפל את מוחם ומדכא אותם.

אילו האכלנו את החברים שלנו כמו שאנחנו מאכילים את עצמנו, כולנו היינו בצרות.

אנחנו מתמקדים בעיקר בעבודה, בתחביבים ובחברים ונוטים להתעלם מהצורך הבסיסי באוכל טוב, בפעילות גופנית סדירה, בשלוות נפש ובשינה איכותית.

אנחנו לא מבינים את הקשר בין מה שמצוי על הצלחת שלנו לבין הבריאות הנפשית, הגופנית, הרגשית והרוחנית שלנו.

הבחירה בתזונה נכונה יכולה לשנות חיים. צילום: pexels

הבחירה בתזונה נכונה יכולה לשנות חיים. צילום: pexels

האוכל אינו רק קלוריות

הוא תרופה, ורוב האנשים אינם יודעים כמה מהר הם היו יכולים להחלים אילו הם רק התייחסו אליו כך.

לכן, השאלה היא:

איך אנחנו צריכים לאכול כדי ליצור לעצמנו מדי יום שפע, בריאות, הנאה, אושר ואנרגיה?

איך אנחנו צריכים לאכול כדי למנוע את רוב המחלות ואפילו לרפא אותן?

מחצית מהאוכלוסייה סובלת ממחלות כרוניות כמו:

העלויות הכרוכות בתחלואה הזו נוסקות לשמיים.

מדיקייד ומדיקר, ביטוחי הבריאות הממשלתיים בארה"ב, מנקזים אליהם חלק ניכר מהתקציב הפדרלי.

ההוצאה השנתית על שירותי בריאות בארה"ב עמדה על 3.35 טריליון דולר, או 10,345 דולר לאדם.

80% מההוצאה הזו מופנים לטיפולים המתמשכים במחלות כרוניות הנגרמות מאורח חיים לקוי וניתנות למניעה ולטיפול.

מגוון מחלות בעולם המודרני ניתנות לטיפול ומניעה באמצעות תזונה. צילום: pexels

מגוון מחלות בעולם המודרני ניתנות לטיפול ומניעה באמצעות תזונה. צילום: pexels

כולנו יודעים שאוכל יכול לגרום לנו נזק

אנחנו יודעים שמשקאות ממותקים וג'אנק פוד מזיקים לבריאותנו.

אבל כמה מאיתנו מאמינים שאוכל גם יכול לרפא אותנו?

כמה מאיתנו מאמינים שהאוכל יכול לרפא דיכאון, סוכרת, דלקת מפרקים, מחלות אוטואימוניות, כאבי ראש, עייפות והפרעות שינה?

שהוא יכול למנוע ולרפא דמנציה ומחלת לב או מאות מחלות ותסמינים נפוצים אחרים?

זו התגלית המדעית הגדולה ביותר מאז תיאוריית החיידקים גורמי המחלות מאמצע המאה ה-19 ופיתוח האנטיביוטיקה בשנות ה-20 של המאה ה-20: המזון הוא תרופה.

המזון שאנו אוכלים הוא התרופה העוצמתית ביותר בעולם

כל נגיסה שאנחנו מכניסים לפינו יכולה להפחית דלקת, לאזן עשרות סוגי הורמונים ולשפר את התבטאותם של אלפי גנים, את המבנה של עשרות אלפי רשתות חלבונים ואת הרכב חיידקי המעי שלנו.

האוכל יכול לרפא את רוב המחלות הכרוניות.

הוא פועל יותר טוב ויותר מהר מכל תרופה שפותחה אי פעם, והוא גם הרבה יותר זול. ותופעות הלוואי היחידות שלו הן חיוביות.

בעזרתו ניתן למנוע מחלות, לטפל בהן ואפילו לרפא אותן וכמובן, להגיע לבריאות מיטבית.

ולמרות זאת, למרבה הצער, בבתי הספר לרפואה אין כמעט התייחסות לנושא התזונה.

המצב הזה משתנה, ככל שיותר ויותר רופאים נוכחים בהצלחה המוגבלת של הטיפולים התרופתיים והכירורגיים בכל הנוגע למחלות הקשורות לאורח חיים הגורמות כיום לכל כך הרבה סבל.

בתור מנהל המרכז לרפואה פונקציונלית של קליבלנד קליניק והמרכז הרפואי UltraWellness ויו"ר מועצת המנהלים של המכון לרפואה פונקציונלית, אני תומך נלהב בתוכניות ההשתלמות והמחקר הקליני לרופאים שמטרתן להוכיח ששימוש במזון כתרופה הוא אמצעי יעיל בטיפול במחלות כרוניות.

טיפלתי בלמעלה מ-10,000 איש בעזרת מזון כ"תרופה" עיקרית, וגיליתי שהטיפול התזונתי היה יעיל בהרבה מכל התרופות שאי פעם רשמתי.

המרכזים החדשניים האלה יצרו תוכניות הדרכה וטיפול שמתמקדות ברפואה פונקציונלית.

במקום להגדיר מחלות ולטפל בהן על סמך התסמינים המאפיינים אותן, הרפואה הפונקציונלית מתייחסת לשורש הבעיה – לגורמים שהובילו להתפתחותן מלכתחילה.

ובכל הנוגע למחלות כרוניות, כמעט תמיד האשמה מוטלת על המזון.

רופאים לומדים לטפל באמצעות מזון. צילום: pexels

רופאים לומדים לטפל באמצעות מזון. צילום: pexels

למאמרים קודמים בנושא:

המזון שמעודד את תיקון ה-DNA

המרכיב הסודי שהופך את המזון שלך לתרופה שלך

מזון הוא התרופה לסוכרת

אל תטעו: אנחנו עדיין מטפלים בחולים בצורה הוליסטית בעזרת בדיקות מתקדמות, שילובים בדוקים ואמינים של תוספי תזונה ותרופות ושינויים אחרים באורח החיים שמובילים אותם לבריאות טובה ומאוזנת.

אבל ה"תרופה" העיקרית שלנו היא אוכל, וכאשר משתמשים בו כראוי, יש לו השפעות חיוביות עוצמתיות.

רפואה פונקציונלית היא המודל הטוב ביותר שיש לנו להתמודדות עם מגפת המחלות הכרוניות.

זו גישה רפואית ששואלת "מדוע?" ולא "מה?".

במילים אחרות, אנחנו שואלים את עצמנו מדוע התפתחה המחלה ולא מסתפקים רק באבחון הנכון שלה.

הרפואה הפונקציונלית שואפת לטפל בגורמים האמיתיים למחלה ולא רק לדכא את תסמיניה.


מתוך הספר: "מזון – מה כבר נשאר לנו לאכול?" מאת ד"ר מארק היימן בהוצאת פוקוס.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו