himalayaKrem_Fly
Thymoquin_Fly

דלורית במילוי קינואה פטריות

מאת: - האורגני מטפח מעגל חקלאים וצרכנים במטרה לקדם חקלאות אוהבת אדם ואדמה, ולהנגיש תוצרת טרייה, בריאה ונקייה, עד הבית
מתכון טבעוני מחמם לחורף, טעים, בריא ומשביע

דלורית ממולאת בקינואה ופטריות. צילום באדיבות האורגני

Nadar_IN

וואו, איזו מנה מושלמת לחורף!

מנה עשירה במיוחד בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים וויטמינים.

הקינואה תורמת חלבון איכותי, מה שהופך אותה למנה אידיאלית גם עבור טבעונים וצמחונים.

למתכוני בריאות נוספים המומלצים לטבעונים:

אטריות סובה כסלט קר עם היזיקי

מרק מאש בריא ומשביע

נגיסי תרד מושלמים

מתכון דלורית ממולאת

מצרכים:

1 דלורית

1 כוס קינואה

1.5 כוסות של פטריות פרוסות

1 בצל קטן

2 שיני שום

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

שמן זית

צרור בזיליקום

מלח

פלפל

איך מכינים?

מחממים את התנור לחום המירבי.

חוצים לאורך את הדלורית ומנקים אותה מהגרעינים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את חצאי הדלורית כשהקליפה כלפי מטה.

מזלפים מלמעלה שמן זית.

מתבלים בפלפל ומלח, לפי הטעם.

לפנ שמכניסים לאפייה, ניתן להניח בתחתית התנור כלי חסין אש ובו מים. בצורה זו אנו שומרים טוב יותר על העסיסיות של הדלורית.

אופים בתנור למשך כ-35 דקות.

כשהדלורית רכה – מוציאים אותה מהתנור ומצננים בחוץ.

את התנור מעבירים בינתיים לחום בינוני.

במקביל, מרתיחים בסיר 2 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה.

מבשלים עד לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15 דקות נוספות.

הקינואה אמורה לספוג את כל הנוזלים ואז מורידים מהאש.

מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים בה את הבצל והפטריות.

כשהם מתרככים, מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ואז מוסיפים אגוזי מלך ומתבלים במלח ופלפל.

אם הדלעת כבר התקררה, מרוקנים מעט מהליבה ומעבירים לקערה. חשוב להשאיר עובי של 1 ס"מ בתחתית.

מוסיפים לקערה גם את הקינואה ואת תערובת הבצל והפטריות ומערבבים.

ממלאים כל חצי דלורית בתערובת ואופים בחום בינוני בתנור, למשך 20-25 דקות.

כשהחלק העליון מזהיב, מוציאים, מפזרים מעל בזיליקום ומגישים.

אירגונים וקבוצות רכישה לתוצרת אורגנית - צרו איתנו קשר



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו